Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Οι αποφάσεις για τη Γ΄Εθνική, τα τοπικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από την ΕΠΣΗ και η ανάλυση για ό, τι θα ισχύσει...

Κοινοποιήθηκε η επίσημη απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με τη διακοπή της Γ΄Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων…

Για τα τοπικά πρωταθλήματα: Επιβεβαιώνεται η επικύρωση της βαθμολογίας και η ανάδειξη των πρωταθλητών, καθώς και η άνοδός τους στη Γ΄Εθνική. Για τις μικρότερες κατηγορίες η ΕΠΟ παραπέμπει στην τροπολογία για αλλαγή των προκυρήξεων και οι ενώσεις είναι αυτές που θα αποφασίσουν για ανόδους και υποβιβασμούς.

Για τις Μικτές Ομάδες: Επισημοποιείται η απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων των Μικτών Ομάδων.

Για το Κύπελλο: Είναι δεδομένη η κλήρωση για την ανάδειξη Κυπελλούχου. Σύμφωνα με την απόφαση που κοινοποιήθηκε θα γίνει ξεχωριστή κλήρωση για τους ημιτελικούς και τους τελικούς. Για παράδειγμα στο Ηράκλειο πρώτα κλήρωση για τον ημιτελικό ΠΑΝΟΜ-Γιούχτας και ο νικητής θα μπει στην κληρωτίδα με τον ΠΟΑ που είχε πάρει ήδη την πρόκριση για τον τελικό για να αναδειχτεί ο Κυπελλούχος.

Για την Γ΄Εθνική: Δεν επισημοποιείται καμία απόφαση για άνοδο και υποβιβασμό. Δεδομένο είναι ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ θα επικυρωθεί η άνοδος των πρωταθλητών χωρίς μπαράζ. Για τον κρητικό όμιλο το τοπίο είναι ξεκάθαρο. Ανεβαίνει κατηγορία η Επισκοπή ενώ δεν υποβιβάζεται κανείς! Στη νέα περίοδο ο όμιλος θα έχει 16 ομάδες μαζί με τους τέσσερις πρωταθλητές και τους τέσσερις δευτεραθλητές των ενώσεων…

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣΗ με την κοινοποίηση της απόφασης από την Ομοσπονδία (ΕΠΟ)...

"Κοινοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, η απόφαση της υπ’ αριθ. 33/29.04.2020 συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. σχετικά με  τις διοργανώσεις της ΕΠΟ και των ΕΠΣ. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Απόφαση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά την υπ’ αριθ. 33/29.04.2020 συνεδρίαση της, αφού έλαβε γνώση των εισηγήσεων της Επιτροπής Διοργανώσεων, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου αποφασίζει:

Α. Τη λήξη όλων των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των ομάδων σε όλα τα Πρωταθλήματα, θα γίνει με βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή τους. Στα Πρωταθλήματα Α Κατηγορίας, Πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία κατά τη διακοπή τους και προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Σε περίπτωση που τα Πρωταθλήματα διεξάγονται σε δύο ή περισσότερους ομίλους για την τελική κατάταξη των ομάδων, εφαρμόζονται τα κριτήρια της UEFA, που επίσης περιλαμβάνoνται στο άρθρο 20 του ΚΑΠ. Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α’ Κατηγορία και τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν από τις μικρότερες κατηγορίες, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις τους, βάσει των προβλεπόμενων στην υπ’ αριθμ. 275/45 23.4.2020 τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, με άμεση ισχύ και ψηφίστηκε στις 24.04.2020 από τη Βουλή εντασσόμενη στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (Α’75) και άλλες διατάξεις».

Β. Τη λήξη των Πρωταθλημάτων Κ-12 και Κ-14.

Γ. Τη λήξη των Κυπέλλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η Κυπελλούχος ομάδα, εφόσον ο τελικός αγώνας δεν έχει διεξαχθεί, θα αναδειχθεί κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στον Τελικό Αγώνα και με τον ίδιο τρόπο μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση, εφόσον η φάση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δ. Τη λήξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2019-2020 και όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των ομάδων ανά όμιλο, θα γίνει με βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Αναβάλλει τη λήψη απόφασης για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια