Σύσκεψη για τελικό UEFA στο Παγκρήτιο – Ερωτηματικό η απουσία Τζώρτζογλου

Ποδόσφαιρο
Σύσκεψη για τελικό UEFA στο Παγκρήτιο – Ερωτηματικό η απουσία Τζώρτζογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα γίνει με την διεκδίκηση του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε τεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το θέμα της διεκδίκησης της ανάθεσης του τελικού UEFA του Europa Conference League το 2022 ή το 2023 και σήμερα έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο μία σύσκεψη φορέων.

Την σύσκεψη συγκάλεσε με εντολή του κ. Αυγενάκη, το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού και σε αυτήν συμμετείχαν στελέχη του γραφείου του (καθώς ο υφυπουργός απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό), όπως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καρκανάκης, ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ κος Ζερβός, ο κ. Σκανδαλάκης, ο κ. Δημ.Κουτεντάκης, ο κ. Γιακουμάκης, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ κ. Δέδες, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Συριγωνάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Βαρδαβάς, το στέλεχος του Παγκρητίου κ. Τσιράκος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλοι φορείς.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η απουσία της ΕΠΣΗ και του προέδρου της κ. Τζώρτζογλου, ο οποίος ουδέποτε κλήθηκε εγγράφως επίσημα για να δώσει το παρών. Και είναι πραγματικά περίεργο να απουσιάζει από μία σύσκεψη για τη διοργάνωση ενός τελικού UEFA ο εκπρόσωπος του μοναδικού αρμόδιου φορέα του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο, και που θα είναι ο τελικός υπεύθυνος της εκδήλωσης, εκπροσωπώντας της ΕΠΟ και την UEFA, όπως είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ.

Συν τοις άλλοις ο κ. Τζώρτζογλου ήταν εκείνος που με προσωπικές επαφές με υψηλά στελέχη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου το προηγούμενο διάστημα, είχε αποσπάσει την υπόσχεση για την διοργάνωση στο Ηράκλειο ενός τελικού UEFA, έχοντας ασφαλώς και την τεχνογνωσία από την διοργάνωση διεθνών αγώνων της Εθνικής Ελλάδας στο παρελθόν. Μάλιστα η απουσία Τζώρτζογλου έγινε θέμα και εντός της σύσκεψης και ασφαλώς χρήζει απαντήσεων το γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ δεν έδωσε το παρών.

Μάλιστα, η ενημέρωση από τους διοργανωτές της σύσκεψης αναφέρει ότι η ΕΠΣΗ ήταν παρούσα, χωρίς όμως αυτό να είναι αληθές, ενώ οι φωτογραφίες συνόδευαν την επίσημη ενημέρωση των διοργανωτών. Η σύσκεψη ανακοινώθηκε εκεί ότι ήταν κλειστή και δεν επετράπηκε στους δημοσιογράφους να την καλύψουν.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την ενημέρωση των διοργανωτών της σύσκεψης, σε αυτήν συζητήθηκαν οι απαιτήσεις της UEFA, προκειμένου ο φάκελος της υποψηφιότητας να πληροί τα αυστηρά της κριτήρια και ο ορισμός ομάδας εργασίας από τους τοπικούς φορείς, η οποία πρέπει να είναι ετοιμαστεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Η επόμενη επίσκεψη στο Ηράκλειο του κλιμακίου των ειδικών από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΕΠΟ προσδιορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου.

Πλανάται στους ποδοσφαιρικούς κύκλους η απορία για το πως σε μια καθαρή ποδοσφαιρική υπόθεση εμπλέκεται τόσο βαρύγδουπα η πολιτική ηγεσία. Άλλωστε, στο καταστατικό της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρο στο «Άρθρο 2 – Σκοπός» ότι η Ομοσπονδία ελέγχει, εποπτεύει, σχεδιάζει και υλοποιεί διοργανώσεις σε διεθνή και άλλα επίπεδα, χωρίς βέβαια να αποκλείει την Πολιτεία, της οποίας η συνεργασία είναι πάντα επικουρική.

Δείτε το απόσπασμα από το άρθρο 2 του καταστατικού της ΕΠΟ:

Εθνική… γιοκ για το 2020

Κι ενώ το θέμα της σημερινής σύσκεψης ήταν ο τελικός UEFA στο Παγκρήτιο Στάδιο, τα μηνύματα για επικείμενη κάθοδο της Εθνικής Ανδρών δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Τα έργα που απαιτούνται (στέγαστρο, διάφορες βελτιώσεις και ευρωπαϊκές προδιαγραφές εγκατάστασης) δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει και αν ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του 2020. Άρα θα είναι απίθανο το Παγκρήτιο να μπορεί να φιλοξενήσει τους επόμενους επίσημους αγώνες της Εθνικής, που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2020 και θα είναι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Είναι πασιφανής η κωλυσιεργία για την ετοιμότητα του σταδίου που μήνες τώρα τα κονδύλια είναι διαθέσιμα. Προκαλεί εντύπωση γιατί ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί και να μην επιθυμεί  σαν έδρα της Εθνικής το Παγκρήτιο Στάδιο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News