Ημέρα Κυπέλλου για Εργοτέλη και Χανιά

Ποδόσφαιρο
Ημέρα Κυπέλλου για Εργοτέλη και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σέντρα στις 16.00 σε Αιγάλεω και Καβάλα αντίστοιχα...

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν δίνει σήμερα ο Εργοτέλης, αντιμετωπίζοντας στις 4 το απόγευμα το Αιγάλεω εκτός έδρας για το Κύπελλο Ελλάδας. Την ίδια ώρα τα Χανιά θα δοκιμαστούν στην Καβάλα όμως παράλληλα η αβεβαιότητα στην Super League 2 καλά κρατεί.

Όλα είναι στον… αέρα και η αναβολή ένα υπαρκτό ενδεχόμενο, ενώ στην παρούσα φάση οι «κιτρινόμαυροι» έχουν συγκεντρωθεί για να κάνουν καλό… ποδαρικό στο θεσμό του Κυπέλλου. Το Αιγάλεω είναι ένας αντίπαλος χαμηλότερης δυναμικής σε θεωρητικό επίπεδο, όμως διαθέτει ένα σύνολο με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Ταουσιάνης έχει ζητήσει από τους παίκτες του προσοχή, τονίζοντας με έμφαση ότι θα πρέπει να δώσουν το 100%.

Στην 19μελή αποστολή μετέχουν οι: Κατσιμήτρος, Καλογεράκης, Βουτσάς, Μπούσης, Οικονόμου, Μπάτζιος, Γροντής, Κατσούρι, Προβυδάκης, Κουατένγκ, Μπρους, Έφορντ, Μπουτσάκης, Ιατρούδης, Ροβίθης, Μπαράτα, Τσέλιος, Αλεξάκης, Σπίριακ.

Η έναρξη της Super League 2 είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται ότι όλα είναι στον… αέρα και το ενδεχόμενο αναβολής πολύ πιθανό.

Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία είναι «εγκλωβισμένη» στην διαφωνία για τα οικονομικά δεδομένα, που αφορούν το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί καθοριστικό διοικητικό συμβούλιο στη Λίγκα, όπου θα παρθούν αποφάσεις.

Οι ομάδες της κατηγορίας δεν συμφωνούν με την πρόταση της ΕΡΤ για δραματική μείωση (60%) στα ποσά των τηλεοπτικών συμβολαίων τους και δεν δείχνουν διατεθειμένες να αρχίσουν το πρωτάθλημά τους με αυτά τα δεδομένα.

Η αρχική πρόταση που είχε γίνει για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία της νέας ενδιάμεσης κατηγορίας μεταξύ της Super League και της Football League, προέβλεπε κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 12 εκατ. ευρώ, το οποίο την πρώτη σεζόν θα μοιραζόταν έτσι ώστε οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League να πάρουν τα περσινά τους συμβόλαια και οι υπόλοιπες 9 να μοιραστούν το ποσό που θα απέμενε, το οποίο δεν θα ήταν λιγότερο από 800.000 ευρώ για κάθε μία.

Η ΕΡΤ περιμένει απάντηση μέχρι την Πέμπτη για το αν οι ομάδες δέχονται ή όχι την πρότασή της, μέσω της οποίας προσφέρει συμβόλαιο 600.000 ευρώ στους τρεις που έπεσαν από τη Super League 1 (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης) και 340.000 ευρώ στους υπόλοιπους εννέα. Αναλυτικά τα ποσά για κάθε ΠΑΕ:

Απόλλων Σμύρνης: 600.000

Λεβαδειακός: 600.000

ΠΑΣ Γιάννινα: 600.000

Απόλλων Λάρισας: 340.000

Απόλλων Πόντου: 340.000

Δόξα Δράμας: 340.000

Εργοτέλης: 340.000

ΑΕ Καραϊσκάκης: 340.000

ΑΟ Κασσιόπη: 340.000

Παναχαϊκή: 340.000

ΑΟ Πλατανιάς: 340.000

Χανιά: 340.000

*Όπως αναφέρει η επιστολή, στα ανωτέρω ποσά η ΕΡΤ θα επιβαρυνθεί και με τον αναλογούντα ΦΠΑ. Η πρόταση της ΕΡΤ περιλαμβάνει και τους αγώνες για play-off και play out, καθώς και το δικαίωμα προβολής των φιλικών αγώνων των ομάδων.

             Το πανόραμα στο Κύπελλο Ελλάδος:

Ιωνικός-Παναχαϊκή 1-2

Βέροια-Λεβαδειακός 3-0

Τρίκαλα-Δόξα Δρ. 1-0

Σήμερα (16:00)

*Αιγάλεω-Εργοτέλης (γήπ. Αιγάλεω): Κουκουλάς (Λέσβου), Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Χρηστάκος (Πειραιά).

*Καλαμάτα-Α.Ε. Καραϊσκάκης (γήπ. “Θ. Κολοκοτρώνης”): Ανδριανός (Αχαΐας), Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Οικονόμου (Αχαΐας).

*Καβάλα-Χανιά (γήπ. Καβάλας): Πολυχρόνης (Πιερίας), Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Νταβέλας (Μακεδονίας).

Αύριο (11:00)

*Πανθηραϊκός-Πλατανιάς (γήπ. Νάξου): Ντάουλας, Οικονόμου, Πλάκας (Δυτικής Αττικής).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News