«Μαχαίρι» 45% της ΕΡΤ στις έξι ΠΑΕ,  τι γίνεται με ΟΦΗ και Super League2

Ποδόσφαιρο
«Μαχαίρι» 45% της ΕΡΤ στις έξι ΠΑΕ,  τι γίνεται με ΟΦΗ και Super League2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολική ανατροπή στο τηλεοπτικό πεδίο μετά τις αποφάσεις που έλαβε η ΕΡΤ

Το καλοκαίρι που διανύουμε είναι «καυτό» αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων, με μεγάλες ανατροπές τόσο για τις ΠΑΕ της Super League 1 όσο και την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση της Super League 2!

Οι πληροφορίες από το Ραδιομέγαρο αναφέρουν ότι ήδη εκτός ΕΡΤ είναι ο Παναθηναϊκός, με την Γενική Συνέλευση Μετόχων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αποφασίζει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με το «τριφύλι», το οποίο αποχωρεί αζημίως, χωρίς δηλαδή να υποστεί συνέπειες για τυχόν διαφυγόντα κέρδη.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΡΤ υλοποιεί την εντολή για επαναδιαπραγμάτευση με τις εναπομείνασες ομάδες (Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Λαμία) προτείνοντας γενναίο κούρεμα και το ίδιο θα συμβεί με τον ΟΦΗ που ανέμενε έσοδα πάνω από 2 εκατ. ευρώ! Με τις παρούσες συνθήκες στην ΠΑΕ ΟΦΗ αναμένεται να προταθεί ένα ποσό ανάλογο με το περσινό που έπαιρνε από τη Nova και ίσως λίγο περισσότερο, περίπου 1 εκατ. ευρώ δηλαδή.

Στις έξι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας1 αναμένεται να κατατεθεί από την ΕΡΤ πρόταση για μείωση της τάξεως του 45%, ενώ στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 η προτεινόμενη μείωση αγγίζει το 60%, δηλαδή να πάρει κάθε ΠΑΕ περίπου 300χιλ. ευρώ! Η ΣΛ2, ωστόσο, ήδη απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι δεν δέχεται καμία μείωση. Για τις προτάσεις της ΕΡΤ προς τις ομάδες ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσσάνδρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News