Με πολλά γκολ και ένα απρόοπτο η δεύτερη μέρα στο Ευρωπαϊκό Κωφών

Ποδόσφαιρο
Με πολλά γκολ και ένα απρόοπτο η δεύτερη μέρα στο Ευρωπαϊκό Κωφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέαμα και στα τρία γήπεδα που είχαμε αγώνες και ένας τραυματισμός που δεν εμπνέει ανησυχία...

Η δεύτερη μέρα του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών στο Ηράκλειο πέρασε στην ιστορία. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο γήπεδο του ΟΦΗ ("Θ.Βαρδινογιάννης") και του Ηροδότου. Ήταν μια μέρα με πολλά γκολ, χαμένες ευκαιρίες αλλά και έναν σοβαρό τραυματισμό που όμως δεν εμπνέει ανησυχία...

Στη Νέα Αλικαρνασσό είδαμε την πανισχυρη ομάδα της Τουρκίας. Μια ομάδα που έχει πάρει το παγκόσμιο, μια ομάδα που έχει κατακτήσει τους Ολυμπιακούς, μια ομάδα που είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Η Τουρκία κυριάρχησε απέναντι στην Δανία. Η Τουρκική ομάδα από νωρίς έδειξε τις προθέσεις της καθώς δεν άφησε καμία φάση να πάει χαμένη.  Έτσι στο 3΄λεπτό ο Σανμέζ πετυχε το πρώτο γκολ με σουτ και λίγο αργότερα στο 5’ έγινε το 2-0. Στο 27΄η Δανία με κεφαλιά του Συριπούρ πετυχε το 2-1. Από κει και πέρα η πορεία της Τουρκίας στο ματς είναι ανοδική και με τον Καγιά στο 31’ και στο 45΄ με σουτ, στο 87΄με τον Άλτιν με σουτ και πάλι με τον Καγιά στο 90΄φτανει στο τελικό 6-1 έναντι της Δανίας.

 Στο Γεντι Κουλέ το παιχνίδι ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ουγγαρία έληξε με 4-0. Δεν είδαμε ιδιαίτερες φάσεις ενώ ο ρυθμός και για τις δυο ομάδες έπεσε μετά το 55΄. Τα γκολ πέτυχαν στο πρώτο  λεπτό του αγώνα ο Μαγκουάιερ με κοντινό σουτ μετά από κόρνερ, στο 15΄ο Ρέα με πλασέ αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, στο 24΄ο Κάσιντι με πλασέ εκμεταλλευόμενος την λάθος συνεννόηση της άμυνας της Ουγγαρίας και στο 42΄ο Μπερν με πέναλτι που κέρδισε ο Ρέα. Η ομάδα της Ιρλανδίας αποφασισμένη να πάρει την  νίκη είχε και δυο δοκάρια στο 46΄και στο 49΄με τον Μιούρει και τον Κάσιντι αντίστοιχα.

 Τέλος, στο Παγκρήτιο Στάδιο παρακολουθήσαμε τον αγώνα μεταξύ Ιταλίας-Βελγίου με την Ιταλία να επικρατεί  με 2-1. Τα γκολ πέτυχε ο Σίνια, στο 29΄ με σουτ μέσα από την περιοχή και με πλασέ σε κενή εστία στο 67΄..

Στο 92’ το Βέλγιο μείωσε με τον Βερστράτε με ένα εξαιρετικό σουτ.

Δυστυχώς, στην εκπνοή του αγώνα  ο σοβαρός τραυματισμός του Βέλγου Ντιέρξ ανάγκασε την διακοπή του παιχνιδιού,  και την διακομιδή του αθλητή στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

 Αργότερα, οι γιατροί εξέδωσαν ανακοινωθέν και πλέον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών  Ιωσήφ Σταυρακάκης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στο ιατρικό προσωπικό και την ευγνωμοσύνη του για την αμέριστη προσοχή και συμπαράσταση προς τον Βέλγο αθλητή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News