default-image

Έδιωξαν τον Ράικαρντ από τη Σαουδική Αραβία

Ποδόσφαιρο
Έδιωξαν τον Ράικαρντ από τη Σαουδική Αραβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας μετά από ομόφωνη απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας ο Φρανκ Ράικαρντ. Αιτία αποτέλεσε ο αποκλεισμός της χώρας από τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κόλπου στο Μπαχρέιν.

Αυτός ο αποκλεισμός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Σαουδάραβες, αφού ο Ολλανδός προπονητής έχει συνδυάσει την παρουσία του στον πάγκο της χώρας με συνεχόμενες αποτυχίες.

Αρχικά ήρθε ο αποκλεισμός στα προκριματικά της ασιατικής ζώνης του Μουντιάλ 2014, με μόλις μία νίκη σε 6 αγώνες ομίλου. Ακολούθησε η αποτυχία πρόκρισης από τη φάση των ομίλων στο πρωτάθλημα Δυτικής Ασίας στο Κουβέιτ τον προηγούμενο μήνα.

Η ήττα - αποκλεισμός από το Κουβέιτ στα προκριματικά του Κυπέλλου Κόλπου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ένας δημοσιογράφος ζήτησε από τον 50χρονο προπονητή να παραιτηθεί.

Ο Ράικαρντ ανέλαβε τη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο του 2011, υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η χώρα υποχώρησε από την 92η στην 126η θέση της κατάταξης της FIFA, αλλά η ομοσπονδία ήταν διστακτική στην απόφαση της απόλυσής του, εξαιτίας της υψηλής ρήτρας αποδέσμευσης (περί τα 10.000.000 ευρώ).

Ο πρίγκιπας Ναουάφ μπιν Φαϊζάλ, γενικός πρόεδρος της Υπηρεσίας Νεολαίας και Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα της ακύρωσης του συμβολαίου του Ράικαρντ, εάν η ομοσπονδία τον απέλυε άμεσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News