Φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Άλμπα

Μπάσκετ
Φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Άλμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 78-71,παρουσιάζοντας θετικό πρόσωπο…

Σε γερμανικό έδαφος επέλεξε ο Ολυμπιακός να δώσει τα τελευταία ματς της προετοιμασίας του για τη σεζόν 2020/21. Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα με τη Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΣΕΦ (1/10), οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την Άλμπα στο προπονητικό της κέντρο στο Βερολίνο και τη νίκησαν με 78-71, με ένα αρκετά θετικό πρόσωπο που σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν και το βράδυ της Παρασκευής (25/9 στις 20:00), με τους ερυθρόλευκους να γυρίζουν στην Ελλάδα το Σάββατο για τις τελευταίες προπονήσεις πριν από την έναρξη της EuroLeague.

Με τους Σλούκα, Χάρισον, Παπανικολάου, Ζαν-Σαρλ, Έλις ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός. Με καλή κυκλοφορία, με ισορροπία σε ρακέτα και περιφέρεια, με τους Χάρισον - Έλις να ξεχωρίζουν, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με επτά πόντους (14-21) αλλά δεν κράτησε αυτό το προβάδισμα. Η Άλμπα απάντησε με ένα 8-0 για να περάσει μπροστά, η δεύτερη πεντάδα με τους Σπανούλη, Λαρεντζάκη, Πρίντεζη, Μάρτιν δεν δούλεψε καλά στην επίθεση, ωστόσο ο "Λάρι" έπαιξε με πείσμα και πάθος και με τον Ζαν-Σαρλ να βοηθά σημαντικά στο σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος στο +4 (35-39) χάρη και στο τρίποντο του Χάρισον στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Σίκμα με το πληθωρικό ταλέντο του έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (43-43), πριν ο Παπανικολάου κι ο Σπανούλης πάρουν τον Ολυμπιακό στις πλάτες τους. Ο Χάρισον με νέο τρίποντο έγραψε το 49-58 και το 51-62 του δεκαλέπτου έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο Σπανούλης συνέχισε να παίρνει φάσεις πάνω του, έκανε και το 62-71 με ωραίο σουτάκι από μέση απόσταση, όμως η Άλμπα έκανε την αντεπίθεσή της, μείωσε στο καλάθι με λέι-απ του Λο στον αιφνιδιασμό, όμως ένα γκολ-φάουλ του Μάρτιν έγραψε το 71-76 και έκρινε τον αγώνα όταν όλα έδειχναν ανάποδα για την ομάδα του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 35-39, 51-62, 71-78

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News