default-image

Στον αέρα η πρεμιέρα και της Α2;

Μπάσκετ
Στον αέρα η πρεμιέρα και της Α2;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι μόνο η Α1 κατηγορία του μπάσκετ που αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά και οι αμέσως χαμηλότερη κατηγορία, δηλαδή ηΑ2 η πρεμιέρα της οποίας επίσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα.

 Έξι από τις δεκατέσσερις ομάδες που μετέχουν απειλούν να απέχουν από την πρεμιέρα που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο σαββατοκύριακο καθώς τα χρήματα της επιχορήγησης από την ΕΟΚ δεν έχουν δοθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Τις έξι ομάδες αποτελούν οι  Αρκαδικός, Παγκράτι, Λαύριο, Ίκαροι Σερρών, Ερμής Λαγκαδά και Κόροιβος, οι οποίοι δεν έχουν πειστεί από τις υποσχέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ με έγγραφο που απέστειλε στα σωματεία κάνει λόγο για προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εκταμιευθεί η επιχορήγηση και ότι με την αποχή δεν λύνεται τίποτα, ζητώντας αυτοσυγκράτηση και υπομονή.

Τα σωματεία όμως ζητούν λύση "εδώ και τώρα", καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια με συζητήσεις επί συζητήσεων, χωρίς να έχει δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται το αργότερο μέχρι τη Πέμπτη, οπότε και θα πρέπει να παρθεί μια τελική απόφαση από την διοργανώτρια αρχή, για το αν θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα και αν θα υπάρξουν κυρώσεις για τις ομάδες που δεν θα αγωνιστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News