Μυκονιάτης: Στα επόμενα ματς θα έρθουν οι νίκες που θέλουμε

Μπάσκετ
Μυκονιάτης: Στα επόμενα ματς θα έρθουν οι νίκες που θέλουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιημένος παρά την ήττα από τον Προμηθέα ήταν ο προπονητής του Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο Cretan Kings δεν τα κατάφερε ούτε χθες κόντρα στον Προμηθέα από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 73-72 μέσα στο «Μ. Μερκούρη» και παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ . Ο Σταύρος Μυκονιάτης ωστόσο έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του τονίζοντας την πίστη του ότι στη συνέχεια θα έρθουν και οι νίκες αφού το ξεκίνημα του προγράμματος ήταν δύσκολο για το Ρέθυμνο.

«Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Προμηθέα. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος και αυτό σημαίνει πως θα μπορούσαμε να φύγουμε κάλλιστα νικητές. Ο Προμηθέας είναι μία έμπειρη ομάδα και στηρίζεται στα καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Σήμερα σούταρε με 40% και εμείς με 26%. Αυτό είναι ένα στατιστικό που δείχνει την εικόνα του ματς. Στην τελευταία φάση με ένα φάουλ ή ένα καλύτερο σουτ θα είχαμε πάρει τη νίκη. Εμείς συνεχίζουμε.

Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή μετά τις αλλαγές. Βάλαμε παίκτες που χρειαζόμασταν και είμαστε ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και μας έδωσε έξτρα δύναμη και κουράγιο σήμερα. Τον χρειαζόμαστε και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ξέραμε από την αρχή ότι έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες. Παίξαμε με τον ΠΑΟΚ που ήταν έτοιμος για την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με την ΑΕΚ και το Λαύριο που επίσης είχε περισσότερα ματς στα πόδια του, με τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα που μόλις την Τετάρτη έκανε την πρώτη του ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η σειρά των αγώνων τα λέει όλα. Σε όλα τα παιχνίδια έχουμε εμφανιστεί καλοί για 30-35 λεπτά αλλά μας έλειπε κάτι για να φύγουμε νικητές στο τέλος. Νομίζω ότι είμαστε σε αυτόν τον δρόμο και πιστεύω πως στα επόμενα ματς θα έρθουν οι νίκες που θέλουμε».

Ο τεχνικός του Προμηθέα Μάκης Γιατράς αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του, χαρακτηρίζοντας την δίκαια: «Ήταν μία σημαντική νίκη για την ομάδα μου. Είχαμε 3 παιχνίδια σε 6 ημέρες, με τα δύο από αυτά να είναι εκτός έδρας. Είχαμε τις απουσίες μας και την κούραση μας. Μας δημιουργήθηκε και πρόβλημα με τον Παρκς μέσα στο παιχνίδι. Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια αλλά είχαμε ενέργεια, διάθεση και πίστη. Κάποια στιγμή το Ρέθυμνο Cretan Kings ξέφυγε με 4 πόντους αλλά βάλαμε μεγάλα σουτ. Στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει αλλά χάσαμε εύκολα καλάθια και ο Μπαρτ έβαλε ένα μεγάλο σουτ. Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια μία ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στην Α1. Και με τις αλλαγές θα είναι ακόμη καλύτερη στο μέλλον. Τους εύχομαι καλή συνέχεια.

Εμείς από αύριο (σ.σ. σήμερα) πετάμε για την Αθήνα και από εκεί για Δανία και μετά Λιθουανία. Έχουμε Γολγοθά μπροστά μας, ενώ ξέχωρα από τα δύσκολα ματς, έχουμε 4 σερί εκτός έδρας. Νομίζω πως αν δίναμε στον χειρότερο εχθρό μας να μας φτιάξει το πρόγραμμα δε θα το έκανε έτσι. Συνεχίζουμε, δείχνουμε δύναμη. Σημαντικό είναι ότι η ομάδα μαζί χάνει και μαζί κερδίζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News