Πανελλήνιο Παίδων: Πρώτη νίκη και διεκδικεί την πέμπτη θέση το Ηράκλειο

Μπάσκετ
Πανελλήνιο Παίδων: Πρώτη νίκη και διεκδικεί την πέμπτη θέση το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο επικράτησε με 56-44 του Ηρακλή Κοζάνης και με την πρώτη του νίκη στο πανελληνιο παίδων κατέκτησε την τρίτη θέση στον όμιλό του. Θέση που τον στέλνει να διεκδικήσει την πέμπτη θέση και θα το κάνει αν αύριο κερδίσει το Σχηματάρι, το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό...

Ο τραυματισμός του Μητσιάνη από τον Ηρακλή Κοζάνης στα πρώτο δίλεπτο, επηρέασε την ομάδα και το Ηράκλειο πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ. Σε ένα πολύ νευρικό παιχνίδι η ομάδα της ΕΚΑΣΔΥΜ προηγήθηκε με 11-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου. 

Ένα εντυπωσιακό σερί 15-2 στα πρώτα έξι λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου έδωσε σημαντική διαφορά στην ομάδα της Κρήτης (25-13). Στο 18ο λεπτό ο τραυματίας παίκτης της ομάδας από την Κοζάνη ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο Βασιλάκης των Κρητικών, που ξαναμπήκε όμως στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στις αρχές της τρίτης περιόδου το σκορ πήγε στο 28-26 με σερί 5-0 που ήταν και η μικρότερη διαφορά μετά τα πρώτα λεπτά. Το Ηράκλειο πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου (43-32) και το διατήρησε μέχρι το φινάλε.  

Δεκάλεπτα: 10-11, 28-21, 41-32, 56-44 

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Χρ.-Λεβεντάκος 

Ηράκλειο (Μακράκης): Μακράκης, Σπινθουράκης 5(1), Κανατάκης 10(2), Γενιτσαρίδης 6(15ρ.), Σαραντουλάκης 8, Τέιλορ, Βασιλάκης 8(2), Τζώρτζης, Σαβουλίδης 3(1), Μουλιανιτάκης, Μουτάφης 16(2). 

Ηρακλής Κοζάνης (Ασβεστάς): Αργυρόπουλος 5(1), Κουζιάκης, Γκατζιούφας, Κηπουρίδης, Τοπάλης 5(1), Σακκούλας, Πεγιάδης, Μητσιάνης 7, Φραντζής 13, Στιάπης 14(2), Φαρμάκης, Τσέπουρας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News