Ακόμη ένα τεστ για την Εθνική Γυναικών στο Ηράκλειο

Μπάσκετ
Ακόμη ένα τεστ για την Εθνική Γυναικών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικολοπούλου: Ευχαριστούμε το Ηράκλειο για τη φιλοξενία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Γυναικών του μπάσκετ για τα παράθυρα των προκριματικών του Ευρωπάσκετ 2021, αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο κλειστό στα «Δυο Αοράκια». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας θα αντιμετωπίσει αύριο στις 20:00 την Βουλγαρία και το Σάββατο, την ίδια ώρα τη Σλοβενία.

Μια από τις «παλιές» του άκρως ανανεωμένου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, η Αγγελική Νικολοπούλου, μίλησε για τη νέα πρόκληση της ομάδας, το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα λόγω του κορωνοϊού, αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία του Ηρακλείου.

«Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό σίγουρα μας προβληματίζει. Προφανώς και τα πράγματα δεν είναι εύκολα, υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Πρέπει να μην επηρεαστούμε όμως γι΄αυτούς τους δύο αγώνες με Βουλγαρία και Σλοβενία και να πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διότι έχουμε μπροστά μας την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ του 2021».

Στο μυαλό των διεθνών στην παρούσα φάση βρίσκεται το πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό με τη Βουλγαρία. «Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και κρύβει εκπλήξεις. Εμείς θα πάμε στο παιχνίδι ακολουθώντας την τακτική μας. Γνωρίζουμε ότι η Βουλγαρία είναι μια ομάδα που παίζει σχετικά άναρχο μπάσκετ αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι… Θα προετοιμαστούμε και με την κατάλληλη τακτική θα πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, μόνο η νίκη».

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φιλοξενία του Ηρακλείου. «Ευχαριστήσουμε το Ηράκλειο που μας φιλοξενεί για τα δύο αυτά παιχνίδια. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε και η παρουσία φιλάθλων στους αγώνες. Είμαστε, ωστόσο, σε ένα γνώριμο περιβάλλον και νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο για κάθε αθλήτρια».

Αυστηρό πρωτόκολλο

Σε ένα ακόμη τεστ για κορωνοϊό, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, υποβλήθηκε σήμερα (10/11) η Εθνική Γυναικών. Η ελληνική αποστολή, όπως και όλες οι αντιπροσωπείες που βρίσκονται στη «φούσκα» στο Ηράκλειο Κρήτης, ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως αυτό ορίζεται από τη FIBA.

Η Εθνική Ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της διπλό καθημερινό ραντεβού στο γήπεδο, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης για το «παράθυρο» του Νοεμβρίου με αντίπαλο τη Βουλγαρία (12/11). Δύο μέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία (14/11).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News