Πιτίνο: Σπουδαία η ΑΕΚ, κέρδισε δίκαια και έχει καταπληκτικό κόσμο

Μπάσκετ
Πιτίνο: Σπουδαία η ΑΕΚ, κέρδισε δίκαια και έχει καταπληκτικό κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του Αμερικανού τεχνικού του Παναθηναϊκού μετά την ήττα της ομάδας του από την Ένωση...

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη τη νίκη της ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η ήττα μπορεί να είναι διδακτική για το «τριφύλλι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου:

- Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ που ήταν σπουδαία. Έπαιξε καταπληκτικά, είχε 18/31 τρίποντα. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στο φινάλε, αλλά δεν γίνεται να διεκδικήσεις τη νίκη όταν δίνεις στον αντίπαλο τόσα τρίποντα».

- Για το χαμηλό σχήμα της ΑΕΚ: «Δεν εκμεταλλευτήκαμε το post-up παιχνίδι μας. Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Εμείς δεν ήμασταν. Δεν μας επέτρεψε το ταξίδι. Δεν είχαμε ούτε καν προπόνηση. Είχαμε το ταξίδι στο Καλίνινγκραντ. Ερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για τη νίκη. Αυτό που γίνεται φέτος είναι από τα χειρότερα προγράμματα που έχω δει στην καριέρα μου».

- Για τους 63 πόντους που δέχθηκε η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο: «Δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, είναι για τους αδύναμους ανθρώπους. Η ΑΕΚ αξίζει όλα τα συγχαρητήρια για σήμερα. Εμείς βελτιωνόμαστε συνέχεια. Κάποιες φορές το πρόγραμμα δεν σε ευνοεί. Συμβαίνει και στο ΝΒΑ, όπου πρέπει να δώσεις 4 ματς σε 5 ημέρες και με τα ταξίδια στη μέση. Δεν μπορείς να παίξεις καλά. Είναι μια… καλή ήττα για εμάς. Είναι διδακτική. Θα μας δώσει πολλά μαθήματα. Μπορεί να πάμε στο Μιλάνο και να νικήσουμε και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι να μην είμαστε το ίδιο έτοιμοι πνευματικά».

- Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 10.000 φίλοι της ΑΕΚ: «Οι φίλαθλοι ήταν καταπληκτικοί. Η ΑΕΚ έχει μια πολύ καλή σεζόν σε Ελλάδα και BCL. Μέχρι και οι Κλίπερς έχασαν από τους Γκρίζλις. Απλά οι Κλίπερς δεν έπαιξαν καλά. Η ΑΕΚ ήταν πιο έτοιμη γι’ αυτό το παιχνίδι. Ήταν καθαρά θέμα προετοιμασίας. Θα θέλαμε να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στη λίγκα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό».

                         Παπαθεοδώρου και Λάνκφορντ

* Από την πλευρά του ο κόουτς Παπαθεοδώρου της ΑΕΚ είπε "με τον κόσμο γιγαντωνόμαστε, έχουμε διαφορά από τον Παναθηναϊκό αλλά όχι μεγάλη" ενώ ο Λάνγκφορντ της Ένωσης πρόσθεσε: "Όταν κερδίζεις λες ότι θέλεις και ο αντίπαλος τίποτα, το βουλώνει"...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News