Μπάσκετ

Σκουρτόπουλος : Είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Αναχώρησε για το Παγκόσμιο της Κίνας η Εθνική…

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή της Εθνικής ομάδας για την Κίνα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στην «θετική πίεση» που υπάρχει ενώ εξήγησε ότι τα νέα για τον Σλούκα είναι ενθαρρυντικά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και εγώ, αλλά και όλη η ομάδα. Έχει γίνει ένα διάστημα πολύ καλής δουλειάς. Όλα πήγανε καλά με μοναδική εξαίρεση τον τραυματισμό του Αθηναίου. Δουλέψαμε καλά και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σχολίασε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας ακόμα. Ουσιαστικά έχουμε τελειώσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα, έχουμε πολλές δυνατότητες ακόμα και πολλά πράγματα να δείξουμε στο γήπεδο. Δεν τα βγάλαμε στο Ακρόπολις, ωστόσο δεν έγινε εσκεμμένα. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε περισσότερο στις λεπτομέρειες, κάποια κομμάτια στην αντιμετώπιση του Γιάννη τα διαβάσαμε και εμείς, όπως επίσης και κάποια κομμάτια στην επίθεση και στο πώς πρέπει να λειτουργήσουμε στο 'σετ' παιχνίδι. Όλα αυτά θα είμαστε έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο σε 12 μέρες.»

Όσον αφορά τον Κώστα Σλούκα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος: «Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η μαγνητική που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή. Παραμένουμε στο πλάνο μας και στις 26 του μήνα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν τα δεδομένα είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν οι γιατροί, και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε, ο Κώστας θα είναι μαζί μας.

Αν χρειαστεί να θυσιάσουμε και ένα παιχνίδι θα γίνει και αυτό. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί και κάτι παραπάνω. Τώρα να θυσιάσουμε όλη τη φάση των ομίλων; Το θέμα είναι τι θα μας πουν οι γιατροί και το αν θα είναι 100% έτοιμος. Πάντα προτεραιότητα θα είναι η υγεία του Κώστα. Θέλουμε να γίνει η δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά από την άλλη πλευρά ο Κώστας πρέπει να είναι 100% έτοιμος για να βοηθήσει.»

Σχόλια