Έμεινε από δυνάμεις η Εθνική Εφήβων και έχασε στον μικρό τελικό

Μπάσκετ
Έμεινε από δυνάμεις η Εθνική Εφήβων και έχασε στον μικρό τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριά ήττα (57-81) από τη Σλοβενία μετά... από black out...

Μια πετυχημένη πορεία είχε όχι ανάλογη κατάληξη για την Εθνική Εφήβων. Εμφανώς απογοητευμένοι και κουρασμένη, η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου έχασε με 81-57 από τη Σλοβενία στον μικρό τελικό και έμεινε έξω από τα μετάλλια.

Το καλό ξεκίνημα (9-2) δεν είχε συνέχεια και παρότι βρέθηκε μπροστά λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (42-40) κατέρρευσε στη συνέχεια και οι Σλοβένοι πανηγύρισαν το δεύτερο μετάλλιο της ιστορίας τους στη διοργάνωση αφήνοντας στα επτά την Ελλάδα.

Ξεχώρισε ξανά ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ από μια πολύ άστοχη Εθνική, που τελείωσε τον αγώνα με 11/43 δίποντα και 7/21 τρίποντα.

Η ελληνική ομάδα μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 9-2 με ιδιαίτερα κεφάτο τον Καράμπελα. Ακολούθησε όμως ένα διάστημα με μεγάλη αστοχία και κακές επιλογές, που κράτησε την Εθνική για οκτώ λεπτά στους τρεις πόντους κι έδωσε την ευκαιρία στη Σλοβενία με τον Γκλας να περάσει μπροστά, 15-18. Η αντίδραση ήρθε με καλή άμυνα και τον Ρογκαβόπουλο, ενώ το follow του Καλόγηρου στην έστειλε στα αποδυτήρια την Εθνική με 27-26, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες έσπασαν τα καλάθια με 7/30 για την Ελλάδα και 12/38 για τη Σλοβενία.

Η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Σλοβένους να ξεφεύγουν με πέντε (27-32). Ο Σταυρακούκας ήρθε από τον πάγκο φέρνοντας οκτώ πολύτιμους πόντους που ξεκόλλησαν την Εθνική, που πέρασε μπροστά με 42-40, αλλά έκλεισε την περίοδο και πάλι πίσω στο σκορ (43-46). Τα πράγματα έγιναν χειρότερα, καθώς στα πρώτα 100 δευτερόλεπτα του τελευταίου δεκαλέπτου η Σλοβενία έχτισε διψήφια διαφορά, 43-53. Η ελληνική ομάδα όχι μόνο δεν είχε τις απαντήσεις, αλλά κατέρρευσε αγωνιστικά και ψυχολογικά (ενδεικτικό το αντιαθλητικό του Καράμπελα εκτός φάσης), με το σκορ να ξεφεύγει στο -21 (46-67) έξι λεπτά πριν το τέλος. Επιστροφή πλέον δεν υπήρχε με την απογοήτευση διάχυτη στους παίκτες της Εθνικής που ήθελαν πολύ το μετάλλιο αλλά παρουσιάστηκαν «άδειοι».

Δεκάλεπτα: 14-12, 27-26, 43-46, 57-81

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Γεωργαλάς, Καλόγηρος 2, Ματσάγγος, Νικολαϊδης 6, Σωτηρίου 10, Κάδρας 4, Καράμπελας 8, Κλωνάρας, Κουρτίδης 3, Ρογκαβόπουλος 14 (13ρ), Σταυρακούκας 8, Τσάμης 2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News