Ιωάννα Κριμίλη: Μια διαδρομή από το Μαρτινέγκο στο San Francisco

Μπάσκετ
Ιωάννα Κριμίλη: Μια διαδρομή από το Μαρτινέγκο στο San Francisco

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H 18χρονη που ετοιμάζει βαλίτσες για Αμερική μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV...

Σε κλειστό των Σκοπίων και κόντρα στην Τουρκία, αν μη τι άλλο φορώντας το εθνόσημο, νιώθεις ένα παραπάνω πως πρέπει να κάνεις τη διαφορά. Σκεφτείτε τώρα αυτό το σκηνικό σε παιχνίδι που κρίνεται μια ολόκληρη κατηγορία της Ευρώπης. Όλα αυτά ίσχυαν πριν λίγες μέρες στο παιχνίδι της Εθνικής Νεανίδων με την Τουρκία. Κρινόταν η άνοδος στην πρώτη κατηγορία του Ευρωμπάσκετ! Και την κατακτήσαμε! Με την κρητική ψυχή αλλά και το μικρασιάτικο (οι ρίζες από τους παππούδες) πείσμα ήρθε το καλάθι της Ιωάννας Κρίμιλη στα 4.3'' πριν από το τέλος του αγώνα με την Τουρκία, η Εθνική μας επικράτησε και τα κορίτσια με πρώτη και καλύτερη την αρχηγό τους έγραψαν ιστορία!

Η Ιωάννα Κριμίλη ήταν φιλοξενούμενή μας χθες στην αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" στην ΚΡΗΤΗ TV...

Kαι φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να σχολιάσει αυτό το ιστορικό καλάθι: «Κάναμε την τελευταία μας επίθεση για την Εθνική και έτσι πήγαμε όλες για το ριμπάουντ. Αναμενόμενο ήταν να κλείσουν τις ψηλές μας, όπως και έγινε και έτσι βρέθηκα εγώ κάτω από το καλάθι. Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη παίκτρια. Σημασία έχει η νίκη και όχι ποια είναι αυτή που σημειώνει το καλάθι», είπε η Ιωάννα που όπως φάνηκε από το βίντεο του αγώνα χρειάστηκε ένα με δύο δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει: «Πέτυχα το καλάθι και προς στιγμή κόλλησε το μυαλό μου. Είδα τις συμπαίκτριές μου να πανηγυρίζουν και τότε κατάλαβα τι έχει συμβεί. Τέτοιο συναίσθημα δεν το έχω ξαναζήσει. Θα θυμάμαι αυτό το καλάθι για όλη μου τη ζωή. Ένα με δύο δευτερόλεπτα μετά το καλάθι πανηγύρισα και στη συνέχεια συγκινήθηκα».

                                        "Θέλω να συναντήσω τον Αντετοκούνμπο"

Η Ιωάννα συγκινείται και όταν μιλάει για τον Εργοτέλη. "Χρωστάω τόσα πολλά στην ομάδα που ξεκίνησα. Όπως βέβαια και στην οικογένειά μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Στη συνέχεια ήρθε ο ΠΑΟΚ. Με πίστεψαν και σε μικρή ηλικία μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στην Α1 Γυναικών. Ήταν κάτι σπουδαίο για μένα! Και φτάσαμε μέχρι τις ΗΠΑ".

Το αμερικανικό όνειρο λοιπόν είναι μπροστά της. Επέλεξε το Πανεπιστήμιο στο Σαν Φραντσίσκο από αυτά της Νέας Υόρκης και του Κάνσας καθώς βρίσκεται πιο κοντά στην Καλιφόρνια με ήπιο χειμώνα και καιρό γενικότερα που θυμίζει Κρήτη! "Είναι κάτι μεγάλο για μένα", μας είπε ενώ βέβαια δεν έκρυψε πως θα ήθελε τώρα που θα ζει στις ΗΠΑ και θα αγωνίζεται στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των γυναικών να γνωρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο... "Ο Γιάννης είναι πρότυπο για όλα τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ (η Ιωάννα παίζει από 9 ετών και είναι 18). Φυσικά θα προσπαθήσω να τον γνωρίσω".

                                                     Το παιχνίδι με τους 44 πόντους

Στην ηλικία της και δη εντός συνόρων η Ιωάννα δεν έχει αντίπαλο ουσιαστικά. Πριν λίγους μήνες, στο πρωτάθλημα νεανίδων και σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθλητικός η Κριμίλη αν και σαν πλέι μέικερ έχει βασικό ρόλο την οργάνωση του παιχνιδιού πέτυχε 44 πόντους και χάρισε την νίκη στην ομάδα της. Και όμως για την Ιωάννα αυτή η παραγωγική ημέρα δεν ήταν η μοναδική έως σήμερα. Με τον Εργοτέλη συνήθιζε αυτούς τους αριθμούς και έφτιαξε από τα χρόνια που πήγαινε...στο Γυμνάσιο ένα μεγάλο όνομα! Γράψαμε και πριν: Φτάσε όπου... δεν μπορείς Ιωάννα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News