Η έμπειρη ΤΣΣΚΑ με την άπειρη Εφές απόψε στον τελικό της Euroleague

Μπάσκετ
Η έμπειρη ΤΣΣΚΑ με την άπειρη Εφές απόψε στον τελικό της Euroleague

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη ανάμεσα σε δυο ομάδες με διαφορετικά δεδομένα...

Η ΤΣΣΚΑ θα διεκδικήσει απόψε (19/5, 21:30) το 8ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο και θα συμμετάσχει στον 14ο τελικό EuroLeague. Η Αναντολού Εφές θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό Final Four, αφού και οι δύο προηγούμενες απόπειρες της να φτάσει μέχρι την πηγή ήταν αποτυχημένες, το 2000 και το 2001. Ο αποψινός τελικός δεν είναι πάντως ιδιαίτερος μόνο σε επίπεδο ομάδων, αλλά και σε παικτών και προπονητών.

Ο Κάιλ Χάινς θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο του στην EuroLeague, ενώ ο Εργκίν Αταμάν θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 4ο διαφορετικό ευρωπαϊκό κύπελλο της καριέρας του μετά το Saporta Cup του 2002 με την Σιένα, το EuroChallenge του 2012 με την Μπεσίκτας και το EuroCup του 2016 με την Γαλατάσαραϊ. Ο Δημήτρης Ιτούδης, από τη μεριά του, μπορεί να γίνει ο μόνος Έλληνας προπονητής με δύο τρόπαια στηνEuroLeague.

Όσο για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις; Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε και τους δύο φετινούς αγώνες με την Αναντολού Εφές (102-84 στη Μόσχα και 80-78 στην Κωνσταντινούπολη), επεκτείνοντας το εξαιρετικό ρεκόρ που έχει κόντρα στην τουρκική ομάδα σε επίπεδο EuroLeague στο 17-3. Η τελευταία φορά που η Εφές νίκησε τους Μοσχοβίτες ήταν στις 22/2/2013. Έκτοτε μετράει 8 σερί ήττες, ενώ δεν την έχει νικήσει ποτέ εκτός Τουρκίας. Ένας τελικός Final Four, βέβαια, είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Αναντολού Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:30)

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης (18:30)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News