Θέλει να γράψει ιστορία ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο στο Κύπελλο

Μπάσκετ
Θέλει να γράψει ιστορία ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο στο Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον ΠΑΣΚΑ σήμερα στο «Νick Gallis Hall» για το Final-4 του θεσμού...

Ιστορία γράφει σήμερα η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο του ΑΣΚΑ Ηράκλειο που αντιμετωπίζει στις 20:00 στο «Nick Gallis Hall της Θεσσαλονίκης τον ΠΑΣΚΑ στα πλαίσια του Final- 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο άλλο παιχνίδι (17:30) ο Άρης θα παίξει με τον Άτλαντα. Αύριο στις 13:30 θα γίνει ο μικρός τελικός και στις 16:00 ο μεγάλος. Η ομάδα του Ηρακλείου είναι έτοιμη να κερδίσει νέες εμπειρίες αφού η παρουσία της και μόνο σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση είναι επιτυχία. Ο προπονητής του ΑΣΚΑ Μάξιμος Χατζιδάκης μιλάει στη «Ν.Κ.» για την πρόκληση που έχει μπροστά της η ομάδα του.

-Ο ΑΣΚΑ βρίσκεται μπροστά σε μία διοργάνωση- πρόκληση. Κατ΄ αρχάς περιμένατε ότι σε δύο χρόνια παρουσίας στο χώρο η ομάδα σας θα έκανε τόσο σημαντικά βήματα;

Όταν ξεκινάς κάτι καινούριο, θέτεις πάντα κάποιους στόχους, είτε βραχυπρόθεσμους ,είτε μακροπρόθεσμους... Το μπάσκετ σε αμαξίδιο είναι κάπως ιδιαίτερο σε ότι αφορά όμως τον χρόνο στον οποίο θα μπορέσεις να τους πραγματοποιήσεις. Πρώτα απ΄ όλα είναι ομαδικό άθλημα , δηλαδή δεν στηρίζεσαι μόνο στις δικές σου δυνατότητες αλλά και στις δυνατότητες των συμπαιχτών σου. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στην επίτευξη των στόχων όπως η συχνότητα των προπονήσεων, το είδος τους, η όρεξη και η θέληση όλων των παιχτών να ανταπεξέλθουν σε αυτές. Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι αν εξαιρέσουμε τον αρχηγό της ομάδας, Εμμανουήλ Στυλιανακάκη, όλοι οι υπόλοιποι παίχτες ξεκινήσαμε σχεδόν από το μηδέν.

Τώρα αν όλα αυτά τα αναλογιστούμε , δεν θα περίμενα να φτάσουμε σε ένα σημείο στα δυο μόλις χρόνια μας να έχουμε δυνατότητα συμμετοχής σε ένα Final- 4,εστω και κυπέλλου. Και Το λέω αυτό γιατί σίγουρα το κύπελλο, εξαιτίας των νοκ άουτ αγώνων είναι πάντα ο θεσμός που επιτρέπει τις εκπλήξεις.

-Η παρουσία σας σε ένα Final-4 αποτελεί την επιβράβευση των κόπων σας. Με τι στόχο πηγαίνετε στη διοργάνωση;

Για μένα όλη η χαρά και η επιτυχία είναι η πρόκριση. Ήταν για όλους μας ένα όνειρο. Εννοείται ότι επειδή το Final-4 γίνεται στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη , μέσα σε ένα τέτοιο γήπεδο και παρουσία του μεγαλύτερου θρύλου του ελληνικού μπάσκετ ,του Νίκο Γκάλη, το κάνει ακόμα πιο απίστευτο για εμάς. Παρ΄ όλα αυτά ξέρουμε τις δυνατότητες μας, δεν πετάμε στα σύννεφα. Θα πάμε εκεί με σκοπό να το διασκεδάσουμε , να απολαύσουμε αυτή την εμπειρία και να παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερο μπάσκετ.

-Ο ΠΑΣΚΑ είναι μία δυνατή ομάδα με σημαντικές επιτυχίες . Που πιστεύετε ότι θα κριθεί η πρόκριση;

Ότι και να πούμε για τον ΠΑΣΚΑ θα είναι λίγο. Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο χώρο του μπάσκετ με αμαξίδιο, με έμπειρους παίχτες , οι οποίοι πάντα τηρούν τους ρόλους τους μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει και τα 40 λεπτά να έχουμε εκεί το μυαλό μας και να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο ΠΑΣΚΑ, αν αφαιρεθείς για λίγο, μπορεί να σου πάρει γρήγορα μια διαφορά και μετά είναι πολύ δύσκολο να την μαζέψεις...

-Ως προπονητής του ΑΣΚΑ Ηράκλειο, ποιο πιστεύετε ότι είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ομάδας σας;

Η ομάδα μας για να νικήσει πρέπει να κάνει πράγματα που στα προηγούμενα παιχνίδια μας δεν μπορέσαμε να κάνουμε, κυρίως λόγω απειρίας. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε τώρα, αλλά είμαι σίγουρος πως τα παιδιά θα κάνουν τα πάντα για να το προσπαθήσουν. Το να βγάλεις εκτός ρυθμού μια τόσο έμπειρη ομάδα είναι πολύ δύσκολο και πολλές φορές μετράει και σε τι μέρα είσαι.

-Ένα Fina-4 παρουσία του θρυλικού Νίκου Γκάλη. Υπάρχει αδημονία στην ομάδα για τη συνάντηση με έναν αθλητή που είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ;

Όπως είπα και πριν , παρουσία του Νίκου Γκάλη είναι για όλους εμάς τιμή. Θα είναι για όλους μια επιπλέον εμπειρία και στιγμές που θα τις θυμόμαστε για πάντα. Αυτό πολλές φορές λέω και στα παιδιά. Να κρατάμε τις εμπειρίες που παρουσιάζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News