Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στα «Δύο Αοράκια»

Μπάσκετ
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στα «Δύο Αοράκια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Σερβία υποδέχεται στις 21:00 η Εθνική Ανδρών με στόχο το 7χ7

Την πανίσχυρη ομάδα της Σερβίας υποδέχεται απόψε στις 21:00 η Εθνική ομάδα των Ανδρών για την 2η φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη για να κάνει το καθοριστικό βήμα πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης.

Μπορεί η Εθνική να μην έπεισε με την παρουσία της στα φιλικά του Παρισιού, παρουσιάζοντας κάποια προβλήματα και αυτό είναι λογικό αφού η ομάδα είναι ανέτοιμοι. Υπάρχουν στις τάξεις της είτε παίκτες που προέρχονται από βαρύ πρόγραμμα προετοιμασίας με τις ομάδες τους είτε παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει καν την προετοιμασία…

Το ίδιο όμως ισχύει και για τους αντιπάλους που «καίγονται» για τη νίκη αφού ο απολογισμός τους από την η φάση ήταν τέσσερις νίκες. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υπολογίζει στην εμπειρία των περισσότερων παικτών του, που γνωρίζουν τις απαιτήσεις μίας τέτοιας αναμέτρησης.

Κι αν κάποιος μπορεί να σταθεί στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και από την άλλη πλευρά απουσιάζουν σημαντικοί παίκτες όπως οι Γιόκιτς, Τεόντοσιτς και Μαριάνοβιτς .Οι «πλάβοι» πάντως δεν στερούνται αστέρων όπως οι Μπογκντάνοβιτς, Μαριάνοβιτς, Νέντοβιτς ή ο «ερυθρόλευκος» Μιλουτίνοφ και ο πρώην «πράσινος» Ραντούλιτσα.

Εκτός 12άδας έμειναν για το αποψινό παιχνίδι για την Ελληνική ομάδα οι Βαγγέλης Μαργαρίτης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Το ρόστερ λοιπόν που έχει στη διάθεση του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αποτελείται από τους εξής παίκτες: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Παπαγιάννης.

Από την άλλη το ρόστερ του Σάσα Τζόρτζεβιτς αποτελείται από τους : Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), Νίκολα Κάλινιτς (Φενέρμπαχτσε), Στέφαν Γιόβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Μπάγερν), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Τζιανγκσού Ντράγκονς), Νεμάνια Νέντοβιτς (Αρμάνι Μιλάνο), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Μάλαγα), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός), Βασίλιε Μίτσιτς (Αναντολού Εφές), Στέβαν Γέλοβατς (Μπάμπεργκ), Αλέκσα Αβράμοβιτς (Βαρέζε), Ούρος Λούκοβιτς (Μόρναρ).

Οι τρεις πρώτες ομάδες του νέου γκρουπ θα προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου. Ελλάδα και Γερμανία από τον όμιλο της Εθνικής έχουν ένα σερί 6-0 από την 1η φάση, η Σερβία ακολουθεί με 4-2, το Ισραήλ έχει 3-3 και τελευταίες είναι Εσθονία και Γεωργία με 2-4.

Η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής είναι η ομάδα του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λιμνιάτη την Κυριακή (18:00).

12ος Όμιλος

Πέμπτη 13/9

Εσθονία-Γερμανία 19:00

Ισραήλ-Γεωργία 20:00

Ελλάδα-Σερβία 21:00

Η Βαθμολογία

Γερμανία 6-0

Ελλάδα 6-0

Σερβία 4-2

Ισραήλ 3-3

Γεωργία 2-4

Εσθονία 2-4

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News