Ο Karim Benzema δήλωσε "ενθουσιασμένος" για την ένταξη του στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Al Ittihad (vid)

Αθλητισμός
Ο Karim Benzema δήλωσε "ενθουσιασμένος" για την ένταξη του στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Al Ittihad (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άφιξη του Μπενζεμά είναι η πιο σημαντική μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου μέχρι σήμερα.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ και νυν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας Karim Benzema δήλωσε ότι είναι «ενθουσιασμένος» που θα ενταχθεί στην «καταπληκτική» ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Al Ittihad με τριετές συμβόλαιο.

Ο επιθετικός υπέγραψε επίσημα συμβόλαιο με την ομάδα της Al Ittihad την Τρίτη, καθιστώντας τον τον τελευταίο αστέρα του ποδοσφαίρου που πρόκειται να μετακομίσει στο Βασίλειο.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει υποβληθεί τώρα σε ιατρικές εξετάσεις στη Μαδρίτη και πρόκειται να ενταχθεί στον παλαιότερο αθλητικό σύλλογο του Βασιλείου, με έδρα τη Τζέντα.

Σε μια δήλωση, ο Benzema  είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα ζήσω ένα νέο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε μια διαφορετική χώρα. Η Al-Ittihad Club έχει μια καταπληκτική ιστορία, απίστευτα παθιασμένους οπαδούς και μεγάλες φιλοδοξίες στο ποδόσφαιρο να είναι μια δύναμη στην Ασία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

«Είχα την τύχη να πετύχω καταπληκτικά πράγματα στην καριέρα μου και να πετύχω ό,τι μπορώ στην Ισπανία και την Ευρώπη. Τώρα νιώθει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια νέα πρόκληση και έργο. Κάθε φορά που επισκέφτηκα τη Σαουδική Αραβία, πάντα ένιωθα τέτοια ζεστασιά και αγάπη από τους θαυμαστές και τον κόσμο. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στους νέους μου συμπαίκτες και, μαζί με αυτούς, να βοηθήσω να φτάσει αυτός ο εκπληκτικός σύλλογος και το παιχνίδι στη Σαουδική Αραβία σε νέα επίπεδα».

Σύμφωνα με την AlArabiya ο Benzema, ο οποίος έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 14 χρόνια και 648 παιχνίδια, πρόκειται να παίξει με τον πρώην συμπαίκτη του από τη Μαδρίτη, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος εντάχθηκε στην Αλ Νασρ τον Ιανουάριο.

Στην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη ως παίκτης του Al Ittihad Club, ο Benzema είπε: «Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, μια νέα ζωή και ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω τρόπαια, να σκοράρω, να δείξω το ταλέντο μου, να ικανοποιήσω τους φιλάθλους, τον σύλλογο, τον Πρόεδρο – όλους. Είναι ένα καλό πρωτάθλημα και υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ήδη εκεί, ένας φίλος που δείχνει ότι η Σαουδική Αραβία αρχίζει να προοδεύει περαιτέρω στο επίπεδο της. Είμαι εδώ για να κερδίσω, όπως έκανα στην Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος που σε βλέπω στη Τζέντα».

Η άφιξη του Benzema είναι η πιο σημαντική μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου μέχρι σήμερα.

Σηματοδοτεί επίσης ένα άλλο τεράστιο βήμα στο ταξίδι της Σαουδικής Pro League για να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του ποδοσφαίρου για τους καλύτερους του κόσμου μετά τη μεγαλύτερη σεζόν του μέχρι σήμερα.

Ο Μπενζεμά είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους παίκτες του ποδοσφαίρου που κέρδισε 24 τρόπαια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων La Liga, τριών Copa del Rey και πέντε τίτλων UEFA Champions League - ο δεύτερος σκόρερ του συλλόγου μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γάλλος διεθνής με 97 συμμετοχές είναι επίσης ο τρέχων παίκτης της χρονιάς από την UEFA. Έπαιξε τελευταία φορά στη Σαουδική Αραβία στις αρχές της χρονιάς, οδηγώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ.

Αυτή η σεζόν είδε την Al Ittihad Club, που διευθύνεται από τον Nuno Espirito Santo, να εξασφαλίζει τον ένατο γενικό τίτλο στο Saudi Pro League (Roshn Saudi League) – το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 2009. Η ομάδα, που θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ασίας, έχει πλέον προκριθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA στις 20 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης υπογραφής το πρωί της Δευτέρας στη Μαδρίτη, ο τότε Πρόεδρος της Al-Ittihad Club, Anmar Bin Abdullah Alhailae είπε: «Το να υπογράψω τον νυν κάτοχο της Χρυσής Μπάλας από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι άλλο ένα ιστορικό ορόσημο για αυτόν τον ιδιαίτερο σύλλογο. Ο Karim είναι το σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είναι στο box office και πολύ στην κορυφή των δυνάμεών του. Συμμετέχει σε έναν σύλλογο και ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα - σε μια χώρα με μεγάλες φιλοδοξίες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Γνωρίζουμε ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του και ανυπομονούμε να τον δούμε με τη φανέλα με το νούμερο 9 της Al-Ittihad Club την επόμενη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζουμε μια απίστευτα συναρπαστική πρόκληση να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, να αγωνιστούμε στην Ασία και να παίξουμε στην παγκόσμια κατάσταση της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA».

«Όταν ξεκινάς να κερδίζεις πρωταθλήματα, προσελκύεις θαυμαστές και θαυμαστές, ειδικά από τις νεότερες γενιές. Έχοντας έναν παίκτη σαν τον Karim Benzema, θα δείτε, θα έχει αθλητικό αποτέλεσμα και παρουσία στους δρόμους, θα αρχίσουν να φοράνε τη φανέλα του Karim, θα προσπαθήσουν να κινούνται όπως κάνει ο δικός του στο γήπεδο. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτές θα είναι πολύ όμορφες και ιστορικές στιγμές. Καλώς ήρθες Karim !»

Η σεζόν 2022 - 2023 ήταν η μεγαλύτερη της Σαουδικής Pro League μέχρι σήμερα, με περισσότερους θεατές, ακόλουθους και παγκόσμια προβολή από ποτέ. Οι συμμετοχές έχουν διπλασιαστεί από έτος σε έτος και με το πρωτάθλημα να μεταδίδεται πλέον σε 170 χώρες, η υπογραφή του Benzema θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του για το ποδόσφαιρο στο Βασίλειο για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της Σαουδικής Pro League. να είναι ένα πρωτάθλημα παγκόσμιας κλάσης που εμπνέει εκατομμύρια να παίξουν, να παρακολουθήσουν και να ακολουθήσουν.

Με πάνω από το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της Σαουδικής Αραβίας είτε να παίζει, είτε να παρακολουθεί είτε να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, η υπογραφή του Benzema στοχεύει να βοηθήσει περαιτέρω τις φιλοδοξίες της χώρας να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους και να συμμετέχουν στον αθλητισμό.

Οι πρόσφατες εξελίξεις περιλαμβάνουν την ίδρυση ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος γυναικών και της εθνικής ομάδας γυναικών και του πρωταθλήματος μαθητών με 50.000 να παίζουν κάθε εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News