Ευρωπαϊκό στίβου: Προκρίσεις για Τσιάμη και Ανδρικόπουλο

Αθλητισμός
Ευρωπαϊκό στίβου: Προκρίσεις για Τσιάμη και Ανδρικόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τα κατάφεραν Μαρινάκου και Κοτίτσας

Ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Νίκος Ανδρικόπουλος θα δώσουν το παρών στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Τσιάμης σημείωσε 16,26 μ. στο τρίτο του άλμα στον προκριματικό του αγωνίσματος και πέρασε με την 7η επίδοση στον αυριανό τελικό.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του και σημείωσε 16,26 μ. στην τρίτη. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο σπουδαίος Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) με 17,48 μ., ο μόνος από τους 17 που πέτυχε το όριο (16,70 μ.) πρόκρισης στον τελικό.

Ο Τσιάμης το 2021 ήταν έβδομος στον απευθείας τελικό του Τορούν με 16,40 μ., ενώ στις άλλες συμμετοχές του στη διοργάνωση το 2011 στο Παρίσι και το 2013 στο Γκέτεμποργκ δεν είχε προκριθεί στον τελικό.

Εξαιρετική παρουσία έκανε ο Ανδρικόπουλος με 16,39 μ. στο τρίτο και τελευταίο του άλμα, κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εκτός 8άδας, έφυγε για τον αυριανό τελικό με την έκτη επίδοση. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής ήταν στον τελικό του τριπλούν και στη διοργάνωση του Τορούν.

Την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν έχασε ο Ανδρέας Πανταζής. Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 12η θέση με 16,06 μ. στην τρίτη του προσπάθεια, που ήταν η μοναδική έγκυρη.

Έχασε την ευκαιρία η Μαρινάκου

Η Αναστασία Μαρινάκου αγωνίστηκε σήμερα στον προκριματικό των 3.000 μ. στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε στην 11η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά των 3.000 μ. με 9.22.35 κι έμεινε μακριά από το φετινό της ρεκόρ, το οποίο είναι 9.05.82. Η κούρσα είχε πολλές αναλλαγές και σπρωξίματα που ταλαιπώρησαν την Ελληνίδα αθλήτρια και δεν την άφησαν να κάνει τον αγώνα της όπως θα ήθελε.

Προσπάθησε ο Κοτίτσας

Ο Χρήστος Κοτίτσας ήξερε από την αρχή πως η υπόθεση πρόκριση στον επόμενο γύρο των προκριματικών των 800 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου μπήκε στον προκριματικό του αγωνίσματος και επέλεξε να προσπαθήσει για την υπέρβαση μπαίνοντας από τα πρώτα μέτρα στους προπορευόμενους αθλητές. Παρόλα αυτά ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα γρήγορος και αθλητής υποχώρησε στα τελευταία 180 μ. με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 6η θέση της σειράς του και στην 25η στο σύνολο των σειρών με 1.50.82.

Ο Κοτίτσας έγινε ο πρώτος Έλληνας από την εποχή του Παναγιώτη Στρουμπάκου που συμμετείχε στη διοργάνωση στα 800 μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News