Super League 1: Φρένο στην Λιβαδειά για Άρη

Αθλητισμός
Super League 1: Φρένο στην Λιβαδειά για Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό

Ο ψυχωμένος Λεβαδειακός… φρέναρε τον Άρη (1-1), που έμεινε πίσω στο σκορ και έσωσε τον βαθμό με εκπληκτικό φάουλ του Λουίς Πάλμα στην επανάληψη.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης κρατούσε μπάλα και έφτανε στην περιοχή του ψυχωμένου Λεβαδειακού χωρίς ωστόσο να έχει τελικές με τους Βοιωτούς να επιδιώκουν πρωτίστως να χτυπήσουν με κόντρα επιθέσεις.

Οι καλύτερες ευκαιρίες για το σύνολο του Πάρντιου καταγράφηκαν στο 7' με το σουτ του Ετέμπο εκτός περιοχής να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς ενώ ο Κροάτης τερματοφύλακας σταμάτησε στο 23' την κεφαλιά του Εμπακατά μετά από σέντρα του Μαζικού.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τη στερεοελλαδίτικη ομάδα να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προειδοποιεί στο 37' όταν ο Μουτίνιο έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερά προς τον Βρακά με τον Μαζικού να κάνει σωτήρια επέμβαση πριν εκτελέσει. Στο 38' ωστόσο, ο Χάμοντ είδε τον Κουέστα εκτός εστίας και εξαπέλυσε δεξί σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία για το 1-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 44' καθώς ο Ντεντάκης έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Δούμτσιος έπιασε κεφαλιά προ του Εμπακατά με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άλαν Πάρντιου άλλαξε το 3-5-2 σε 4-2-3-1 περνώντας στο γήπεδο τους Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Πάλμα αντί των Ζερβινιό, Εμπακατά και Νταμπό. Στο 49', ο Ιτούρμπε έκανε γύρισμα προς τον Γκρέι που εκτέλεσε -εν κινήσει- απελπιστικά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παίξουν πιο γρήγορα μεταφέροντας το παιχνίδι στην «πράσινη» περιοχή, χωρίς ωστόσο να βγάζουν μεγάλες φάσεις σε σετ παιχνίδι όμως αυτό άλλαξε με στημένο. Ειδικότερα, στο 64' ο Πάλμα εκτέλεσε εντυπωσιακά φάουλ από τα αριστερά καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάρκοβιτς για το 1-1 με το 7ο γκολ του στη σεζόν.

Η ισοφάριση έδωσε φτερά στους Θεσσαλονικείς και στο 66' άγγιξαν το προβάδισμα καθώς ο Μαντσίνι σέντραρε υπέροχα από τα δεξιά προς τον Γκαρσία όμως η κεφαλιά του πέρασε εκτός εστίας και ένα λεπτό αργότερα, το φαλτσαριστό σουτ του Μαζικού πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάρκοβιτς. Μάλιστα στο 73' βρήκαν δίχτυα με τον Μαντσίνι ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο με την ισοπαλία να παραμένει για τις δύο ομάδες και τον Λεβαδειακό να παίρνει έναν πολύτιμο πόντο στη μάχη για τη σωτηρία. Αντίθετα ο Άρης μένει με τη γεύση πως θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω αν ήταν  προσεκτικός στην τελική προσπάθεια αλλά και αμυντικά καθώς δέχθηκε ξανά γκολ με την πρώτη φάση του αντιπάλου.

Μάλιστα, το σύνολο του Πάρντιου θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από τη Βοιωτία καθώς στο 87', ο Γκαρσία γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά προς τον Γκρέι που... κατάφερε να αστοχήσει ενώ το ίδιο έκανε και στο 90+5' καθώς υποδέχθηκε τη σέντρα του Μαζικού αμαρκάριστος αλλά πλάσαρε απελπιστικά άουτ. Αντίστοιχα, ο Λεβαδειακός είχε τη δική του φάση στο 88' με τον Μεχία να σουτάρει από τον άξονα αναγκάζοντας τον Κουέστα να πέσει για να διώξει τη μπάλα.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης βρίσκεται στην 6η θέση με 22 βαθμούς ενώ αντίθετα ο Λεβαδειακός καταλαμβάνει την 13η με 8 πόντους.

Την επόμενη, -15η- αγωνιστική, ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τον Ιωνικό, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στο «Λάμπρος Κατσώνης» ενώ αντίστοιχα ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Ντεντάκης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Μεχία, Χάμοντ (Λούα Λούα 71'), Βρακάς (Τζημόπουλος 78'), Δούμτσιος (Τσιριγώτης 90+3'), Νίκας, Μουτίνιο.

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Εμπακατά (Ιτούρμπε 46'), Ετέμπο, Νταμπό (Πάλμα 46'), Μαζικού, Γκαρσία, Γκρέι, Ζερβινιό (Μαντσίνι 46').

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News