Με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών η γιορτή αθλητισμού ΑμεΑ

Αθλητισμός
Με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών η γιορτή αθλητισμού ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλαβαν μέρος180 μαθητές- τριες αλλά και 25 εκπαιδευτικοί από τρία ευρωπαϊκά κράτη…

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» η γιορτή αθλητισμού ΑμεΑ, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ της ΟΕΣΑΔ Ηρακλείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 180 μαθητές και μαθήτριες από: το 1ο και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 1ο, 2ο και 3ο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, το Ειδικό Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, το ΕΕΕΚ Ηρακλείου, το Κέντρο Ε.Π "Ο Άγιος Σπυρίδων", το Κέντρο Ε.Π. "Η Ζωοδόχος Πηγή ".

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αγωνίστηκαν στη Μπότσια, στη Γκουέκα , στο Μπάσκετ 3χ3, στη σκυταλοδρομία , στο Μπόουλιγκ και έκλεισαν τη Γιορτή χορεύοντας στο ρυθμό του χασαποσέρβικου.

Η χαρά , η αγωνιστικότητα και ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν το μεγάλο αντίδωρο στους αφοσιωμένους δασκάλους τους και στους διοργανωτές.

Η Μαρία Σόμπολου, ο Διλιντάς Γιάννης, ο Παπαδόπουλος Γρηγόρης και ο Αγαπητός Μηναδάκης, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής ανέλαβαν το συντονισμό των αγωνισμάτων βοηθούμενοι από όλους/ες τους/τις συνοδούς δασκάλους/ες.

Τη Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ Γιώργος Πιτσούλης ,ο Διευθυντής Δ/βάθμιας Εκπ/σης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) κ. Ι. Καραγιαννίδης, ο Διευθυντής Π/βαθμιας Εκπ/σης και αντιπρόεδρος της ΟΕΣΑΔ κ. Εμμ. Μπελαδάκης , και η Συντονίστρια Ε.Ε ΠΕ 11 του ΠΕΚΕΣ Κρήτης και επόπτης της ΟΕΣΑΔ ,κ. Λ. Ζαμπετάκη.

Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι ΥΦΑΣΧΑ ΔΠΕ Ι. Κατσαμποξάκης και Αν. Τζιαναμπέτη και ο ΥΦΑΣΧΑ ΔΔΕ Ι . Νηστικάκης .

Τη διοργάνωση παρακολούθησαν 25 εκπαιδευτικοί από τρία ευρωπαϊκά κράτη, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΥΣ και οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά ως κριτές στα αγωνίσματα.

«Τους ευχαριστούμε όλους/ες καθώς την κ Τζ. Ψαλτάκη, συντονίστρια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΔΠΕ Ηρακλείου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα σχολεία και όλους /ες τους/τις δασκάλους /ες των παιδιών για το έργο που επιτελούν και τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και τη δύναμη τους να αντιμετωπίζουν τους φυσικούς περιορισμούς τους. Έδωσαν άλλο ένα Μάθημα Ζωής», αναφέρει με ανακοίνωση του το Γραφεί Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News