Ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας

Αθλητισμός
Ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ως άνθρωπος, δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου..."

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα «MeToo» και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού. «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει -σε εισαγωγικά- τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», είπε αρχικά ο Ολυμπιονίκης μας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Στη συνέχεια βέβαια προσπάθησε να ανασκευάσει, γράφοντας στο Instagram: «Η δήλωση μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Ακολούθησε μία δήλωση του στο Νίκο Χατζηνικολάου, αναγνωρίζοντας το λάθος του: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου. Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #metoo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας. Ως άνθρωπος, δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News