Aς βάλει και τώρα ο Θεός την υπογραφή του για την ελευθερία μας...

Αθλητισμός
Aς βάλει και τώρα ο Θεός την υπογραφή του για την ελευθερία μας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλή εβδομάδα! Ιστορική εβδομάδα αυτή που ξημερώνει ο Θεός! Αυτός που είχε βάλει την υπογραφή του για την ελευθερία μας και δεν την έπαιρνε πίσω! Kαι επειδή και σήμερα νιώθουμε την ανάγκη να νιώσουμε ελεύθεροι από αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουμε, και επειδή σε μελετάμε πάντα Θεόδωρε Κολοκοτρώνη (κι οχι μόνο λόγω επετείου) ας ευχηθούμε όλοι μαζί αυτή τη φορά-200 χρονια μετά το 1821- να υπογράψει ο Θεός για την ελευθερία ολόκληρης της ανθρωπότητας!

Κι ας ηρεμήσουμε για να δούμε μετά (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) μια καλύτερη Ελλάδα και στον αθλητισμό, που αθλητισμός στα ομαδικά αθλήματα δεν...νοείται, ακόμα κι αν υπάρχει δράση, όταν δεν υπάρχει κόσμος. Να γράψουμε και καθαρά αγωνιστικά να μην μείνετε παραπονεμένοι. Ο ΟΦΗ που είχε το κίνητρο στον Βόλο για το οποίο γράφαμε και αυτό φάνηκε είχε και κάτι άλλο (και μέσω Νιόπλια) που τον βοήθησε! Μα απλά, προσγειώθηκε στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα-για το καλό του-με συνέπεια να πάρει βαθμό αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω! Το "παραπάνω" θέλει γκολ, και τότε μπορεί να έρθει ακόμα και αν είσαι το ίδιο...μέτριος (αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες)... Τόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο όταν έχεις έναν εκτελεστή. Εναν σκόρερ που εκεί που παίζεις θα κάνει τη διαφορά. Ένα Φιγκεϊρέντο...

Είναι τρομερό αυτό που γίνεται στην Ισπανία και την Ατλέτικο, η οποία νίκησε 1-0 την Αλαβές και οδεύει προς το πρωτάθλημα. Ο Σουάρες έκανε πάλι το θαύμα του και έφερε τη νίκη στην ομάδα του για άλλη μια φορά. Ένας παίκτης έκανε τη διαφορά σε μια ομάδα που ήταν... μέλι μέλι κι απο τηγανίτα (κούπα) τίποτα!

Στο πρώτο μέρος δεν είδαμε κάποια ομάδα να πετυχαίνει τέρμα, ξεκινώντας και οι δυο το δεύτερο ημίχρονο από την ίδια αφετηρία. Στο 54’ ο συνήθης ύποπτος Λούις Σουάρες χτύπησε σε ακόμη ένα ματς και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τρίπιερ.

Στο 86’ η Αλαβές είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Όμπλακ μπήκε μπροστά και μπλόκαρε τον Χοσέλου. Έτσι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έφυγε νικήτρια από το σπίτι της, χαρούμενη, αγγίζοντας τον τίτλο!

To περασμένο Σάββατο "μίλησε" ένας άλλος εκτελεστής: Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Θέλτα (1-3), με τον Γάλλο επιθετικό να σημειώνει δύο τέρματα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των Μαδριλένων, Ζινεντίν Ζιντάν είπε κάτι που έπρεπε να ακουστεί: Ερωτήθηκε για την εμφάνιση του 33χρονου άσου, αλλά και για το γεγονός πως έχει παραγκωνιστεί από την εθνική ομάδα της Γαλλίας και μίλησε καθαρά και ξάστερα:

Ο Ζιντάν τόνισε πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο που συμβαίνει αυτό, αλλά από την άλλη είναι ικανοποιημένος που μένει πίσω στην ομάδα και δεν παίζει άλλα παιχνίδια, ρισκάροντας έναν τραυματισμό.

«Δεν το καταλαβαίνετε εσείς, δεν το καταλαβαίνω ούτε και εγώ. Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Μπενζεμά δεν παίζει για την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Για εμένα ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερο να μείνει μαζί μας, αυτό είναι δεδομένο. Είναι εργατικός και θέλει συνέχεια να δίνει περισσότερα»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News