Τα μέτρα που θα ισχύσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αθλητισμός
Τα μέτρα που θα ισχύσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οδηγίες της ΔΟΕ σε αθλητές και θεατές…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου στο Τόκιο, έναν χρόνο μετά την ακύρωσή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Βέβαια, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και υπάρχουν ακόμα αρκετοί που δεν θεωρούν απίθανο να ακυρωθούν και φέτος, όμως οι διοργανωτές συνεχίζουν κανονικά τον προγραμματισμό τους και υποστηρίζουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Στο πλαίσιο όμως των προφυλάξεων που θα πρέπει να υπάρχουν για την προστασία από τον ιό και τις μεταλλάξεις του, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασαν χθες (3/2) σε συνέντευξη Τύπου νέες οδηγίες για τους αθλητές και τους θεατές.

Υπάρχει βέβαια ένας αστερίσκος για τους φιλάθλους, διότι δεν είναι βέβαιο πως θα επιτραπεί κόσμος στα γήπεδα. Η ασφάλεια είναι η Νο1 προτεραιότητα και όλα κινούνται με γνώμονα την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, οι αθλητές και οι αξιωματούχοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ χωρίς άδεια, θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης εκτός από τις ώρες φαγητού και ύπνου. Παράλληλα, ζήτησαν επίσης από τους φιλάθλους να μην τραγουδούν για να υποστηρίξουν τους αθλητές την ώρα των Αγώνων.

Φυσικά, θα κάνουν τεστ πριν φτάσουν στο Τόκιο, αλλά και κατά την διάρκεια της παραμονής τους, όπως και κατά την αποχώρησή τους.Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης επαφών της ιαπωνικής κυβέρνησης και να περιορίσουν σοβαρά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Οι διοργανωτές αποκάλυψαν ένα "playbook" που περιγράφει λεπτομερώς τα μέτρα που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου περισσότεροι από 15.000 αθλητές αναμένεται να δώσουν το παρών. Να τονιστεί μάλιστα πως οι περισσότεροι Ιάπωνες δεν θέλουν τη διοργάνωση λόγω του Covid-19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News