Νίκος Τζώρτζογλου: Εύχομαι το θλιβερό γεγονός στα Ανώγεια να είναι το τελευταίο...

Αθλητισμός
Νίκος Τζώρτζογλου: Εύχομαι το θλιβερό γεγονός στα Ανώγεια να είναι το τελευταίο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ αναφέρθηκε και στους συγγενικούς δεσμούς που έχει με τον συγκεκριμένο τόπο...

O Νίκος Τζώρτζογλου με ένα κείμενο που σίγουρα βοηθάει στην επόμενη, δύσκολη μέρα για τα Ανώγεια έγραψε τις σκέψεις του για τον τόπο με τον οποίο έχει ιδιαίτερους δεσμούς...

Ας διαβάσουμε τι έγραψε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ αναλυτικά στη σελίδα του στο Facebook:

"Ας επιλέξουμε τι θέλουμε ΟΛΟΙ οι συνυπεύθυνοι.....

1.Να συνεχίσουμε να θρηνούμε η

2.Συντονισμένα να προσπαθησουμε ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

να καταπολεμηθεί η παράνομη οπλοκατοχή και η οπλοχρησία;

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στα Ανώγεια… Τεκταινόμενα που με γεμίζουν θλίψη, στεναχώρια, οργή και έντονο προβληματισμό.

Τα Ανώγεια είναι ένας τόπος πολύπαθος, ένας τόπος μαρτυρικός, ένας τόπος που μέσα από τις στάχτες του αναγεννήθηκε πολλές φορές. Ένας τόπος που έχει μάθει να γράφει ιστορία.

Κρατώ δυνατούς δεσμούς συγγενικούς και φιλικούς με τα Ανώγεια. Τα τέσσερα παιδιά μου έλκουν την μισή καταγωγή τους από εκεί. Εκεί έχω συντέκνους και πολλούς δικούς μου ανθρώπους. Θεωρώ αυτό τον τόπο δεύτερο σπίτι μου.

Θλίβομαι για όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ και με θλίβουν περισσότερο το όσα γράφονται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Όχι, δεν μπορούν τα Ανώγεια να αμαυρώνονται έτσι γιατί πρεσβεύουν κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό για την Κρήτη, την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Μιλώντας και με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΣΗ, είναι τιμή μας που στα πρωταθλήματα μας αγωνίζεται ο Αετός Ανωγείων, μια ομάδα καμάρι για τα Ανώγεια, μια ομάδα που διακρίνεται για το ήθος της, το ευ αγωνίζεσθαι, την φιλοξενία της.

Θέλω λοιπόν μέσα από αυτές τις γραμμές, να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους φορείς ότι θα πρέπει να αναδείξουμε αυτά που πραγματικά πρεσβεύουν τα Ανώγεια και όχι αυτά που στιγματίζουν αυτό τον τόπο τις τελευταίες ημέρες.

Όλοι μαζί οι φορείς, κι εμείς ως αθλητικός φορέας και άλλοι φορείς του πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας, να πάρουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν και από αύριο κιόλας να ξημερώσει για τα Ανώγεια μια καινούργια μέρα…

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις αγαπητές μου οικογένειες των Καλομοίρηδων και των Ξυλούρηδων και εύχομαι αυτό το θλιβερό γεγονός να είναι το τελευταίο…"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News