default-image

Αγγλικός «εμφύλιος» και στον τελικό του Europa League με Άρσεναλ-Τσέλσι

Ποδόσφαιρο
Αγγλικός «εμφύλιος» και στον τελικό του Europa League με Άρσεναλ-Τσέλσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδρέζικη "μονομαχία" στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

Οι τελικοί των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων θα είναι φέτος αγγλικοί στο 100%. Μετά τον «εμφύλιο» Λίβερπουλ-Τότεναμ στο Champions League, αγγλική υπόθεση θα είναι και ο τελικός του Europa League, όπου προκρίθηκαν Άρσεναλ και Τσέλσι.

Οι δύο ομάδες του Λονδίνου πήραν το… εισιτήριο με διαφορετικά δεδομένα. Η Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, επικρατώντας δεύτερη φορά της Βαλένθια με 2-4 στην Ισπανία, ενώ στον… αντίποδα το παιχνίδι της Τσέλσι εξελίχθηκε σε… θρίλερ. Η Φρανκφούρτη στάθηκε αντάξια και μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, οι διαφορές των δύο ομάδων λύθηκαν στα πέναλτι, όπου οι Άγγλοι επικράτησε 4-3.

Το… θρίλερ των πέναλτι

Στη… ρώσικη ρουλέτα, ο Μαουρίσιο Σάρι είδε τον Κέπα να πραγματοποιεί δύο αποκρούσεις και να δίνει το… εισιτήριο για τον τελικό στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Το 90λεπτο και το ημίωρο της παράτασης είχαν πολύ αγωνία και ένταση, καθώς φαινόταν ότι όλα θα κριθούν στο… νήμα.

Οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Λόφτους-Τσικ, στο 28’, αλλά ο Γιόβιτς με το 10ο γκολ του στη διοργάνωση με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, στο 49ο λεπτό, οδήγησε το ματς αρχικά στην παράταση και κατόπιν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέπα, ο οποίος απέκρουε δύο διαδοχικές εκτελέσεις των Χίντεργκερ και Πασιένσια, η Τσέλσι επικράτησε με 4-3 για να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για το Αζερμπαϊτζάν! Ο Εντέν Αζάρ ήταν αυτός που ευστόχησε στο νικητήριο πέναλτι, δίνοντας το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν (74' Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62’ Πέδρο), Λόφτους-Τσικ (85’ Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Ζιρού (96’ Ιγουαΐν).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Αμπρααμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Ρόντε (70’ Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (118’ Πασιένσια), Κόστιτς, Ρέμπιτς (93’ Αλέρ), Γιόβιτς.

«Φουριόζος» ο Ομπαμεγιάνγκ

Η Άρσεναλ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και στη χθεσινή ρεβάνς, μετά το τελικό 2-4 να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Βέβαια, η Βαλένθια ξεκίνησε πιο δυνατά, γνωρίζοντας ότι δεν έχει πολλά περιθώρια.

Έτσι μόλις στο 11ο λεπτό ο Γκαμεϊρό πέτυχε το 1-0, όμως οι Λονδρέζοι είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν και η ισοφάριση ήρθε έξι λεπτά αργότερα με τον Ομπαμεγιάνγκ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αγώνας ξεκίνησε με τον ίδιο… τρελό ρυθμό και ο Λακαζέτα στο 50’ σημείωσε το 1-2, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες των Ισπανών.

Ο Γκαμεϊρό ισοφάρισε για τις «νυχτερίδες» στ 58’, όμως και πάλι αναζητούσαν ένα… θαύμα, το οποίο τέλειωσε στο 69’ όταν ο Ομπαμεγιάνγκ «πυροβόλησε» ξανά για το 2-3. Μάλιστα, ήταν αυτός που σχεδόν στο 90’ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, όταν ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 2-4 υπέρ της Άρσεναλ.  

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Πιτσίνι (56’ Σολέρ), Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοκλέν, Γκέντες (71’ Τόρες), Ροντρίγκο (72’ Λορέντσο), Γκαμέιρο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ, Νάιλς, Τορέιρα (80’ Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (71’ Μουστάφι), Εζίλ (62’ Μκιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News