Γιάννης Δροσίτης για Παγκρήτιο: «Το στολίδι είναι τραυματισμένο»

Κρήτη
Γιάννης Δροσίτης για Παγκρήτιο: «Το στολίδι είναι τραυματισμένο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» ο πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Για μια μεγάλη αποτυχία, που είναι ολόκληρη της σημερινής Αρχής Ηρακλείου, έκανε λόγο ο Γιάννης Δροσίτης, πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού, μιλώντας στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» με τον Λευτέρη Συμβουλάκη που μεταδόθηκε από την ΚΡΗΤΗ TV.

Παράλληλα μίλησε για το γεγονός της ακύρωσης των δύο πρώτων αγώνων της Εθνικής στο Παγκρήτιο, που παραμένει χωρίς στέγαστρο από το 2015. Και αυτό, όπως είπε, γιατί σήμερα η δημοτική Αρχή κάνει μίζερη διαχείριση, δεν έχει όραμα και φυσικά φεύγοντας δεν αφήνει καμία υποδομή στο Ηράκλειο, εκτός από το γήπεδο στα πρώην σφαγεία Αλικαρνασσού.

Ο Γιάννης Δροσίτης προσωποποίησε τις ευθύνες για το στέγαστρο και τους χαμένους αγώνες στη διοίκηση του σταδίου και στον ίδιο τον δήμαρχο, ενώ εκτίμησε ότι η σημερινή δημοτική Αρχή δεν πρόκειται ποτέ να αποκαταστήσει πλήρως το στέγαστρο και αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται «μπάλωμα» στο 1/3 του στεγάστρου και πέραν αυτού τίποτε άλλο!

«Το στολίδι είναι τραυματισμένο. Οι αγώνες της Εθνικής ομάδας ήρθαν στην πόλη του Ηρακλείου και αυτό οφείλεται στην ΕΠΣΗ. Το ζήτησε η ΕΠΣΗ και είναι προσωπική επιτυχία του προέδρου της. Για τον Δήμο Ηρακλείου είναι μια μεγάλη αποτυχία η ακύρωση των δύο πρώτων αγώνων της Εθνικής. Δεν έφτιαξαν το στέγαστρο και τώρα χάθηκαν οι αγώνες. Οι διοργανώσεις υπάρχουν γιατί υπάρχουν αυτές οι υποδομές που δημιουργήθηκαν την εποχή του Γιάννη Κουράκη. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη διαχείριση και μια νέα προοπτική να γίνουν και νέες εγκαταστάσεις. Και θα πρέπει η κάθε δημοτική Αρχή να αφήνει το στίγμα της. Η παρούσα δημοτική Αρχή παρέλαβε τρεις μεγάλες εγκαταστάσεις και σήμερα έχουν υποβαθμιστεί. Χάθηκε η ευκαιρία να διαφημιστεί το Ηράκλειο σε όλο τον κόσμο. Οι υποδομές αν δε συντηρούνται θα μαραζώσουν, και αυτό φοβάμαι ότι συμβαίνει».

«Ασυνεπής η Πολιτεία»

Ο Γιάννης Δροσίτης αναφέρθηκε στο πώς οργανώθηκε ο δημοτικός αθλητισμός επί δημαρχίας Κουράκη, πώς βρέθηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Κλειστού των Πατελών που ήταν «χαμένα» για χρόνια και πώς διεκδικήθηκαν και παραχωρήθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου το Παγκρήτιο Στάδιο και τα Δύο Αοράκια.

Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες στην Πολιτεία, που δεν είναι συνεπής ως προς τις επιχορηγήσεις που θα έπρεπε να δίνει για τη συντήρηση των υποδομών.

Κατεβαίνει υποψήφιος με τον Γιάννη Κουράκη

Ο κ. Δροσίτης, πάντως, δήλωσε ότι προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» του Γιάννη Κουράκη, λέγοντας ότι υπάρχει έντονο κλίμα μεταστροφής. Πάντως, ο κ. Δροσίτης ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός λέγοντας:

«Υπάρχει γενικότερη απογοήτευση και άξιοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τα κοινά και έτσι βλέπει κάποιος ανθρώπους ανεπάγγελτους ή χωρίς να έχουν τη γνώση να βρίσκονται σε πολιτικές θέσεις. Ας μην απογοητεύονται οι επιτυχημένοι και να ασχολούνται με τα κοινά».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News