default-image

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού ο Αναστασάκης

Αθλητισμός
Στη μάχη του Ευρωπαϊκού ο Αναστασάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών γυναικών στο Βερολίνο με τη συμμετοχή πέντε Ελλήνων αθλητών.

Ποδαρικό στη διοργάνωση θα κάνει ο Χανιώτης Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος στις 17:05 θα μπει στη μάχη του προκριματικού της σφυροβολίας. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ευελπιστεί σε μία βολή πάνω από τα 76μ. που θα του δώσει απευθείας το εισιτήριο για τον τελικό ή έστω μία βολή που θα είναι στις 12 καλύτερες που επίσης δίνει πρόκριση στον τελικό. Όπως εξομολογήθηκε και ο ίδιος κατά την αναχώρησή του από την Ελλάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ευελπιστεί σε μία καλή παρουσία. Ο Αναστασάκης ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη βολή στα 76,53μ.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος διανύει την καλύτερη αγωνιστική χρονιά του και θέλει να το πιστοποιήσει και στο Βερολίνο. Ο σπρίντερ του Ελ. Βενιζέλου θα αγωνιστείς τα προκριματικά των 100μ. έχοντας για καλύτερο χρόνο φέτος το 10.30. Με μία καλή κούρσα μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Στα προκριματικά των 100μ. γυναικών θα δοκιμάσει και η Ραφαέλα Σπανουδακη με στόχο να περάσει στον επόμενο γύρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήγε στο Βερολίνο με καλύτερο χρόνο το 11.27.

Υψηλούς στόχους έχει θέσει ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, όμως πρώτα θα πρέπει να κάνει ένα καλό άλμα για να προκριθείς τον τελικό. Το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό είναι 8,00 μ., ωστόσο δεν αποκλείεται η 12άδα να κλείσει αρκετά χαμηλότερα.

Στο "european mile" στο κέντρο του Βερολίνου θα γίνει ο προκριματικός της σφαιροβολίας των Ανδρών. Ο Νίκος Σκαρβέλης μετέχει στο δεύτερο γκρουπ και αν και γνωρίζει πως η υπόθεση πρόκριση στον τελικό δε θα είναι εύκολη, μπορεί να ελπίζει σε μια καλή παρουσία. Ο πρωταθλητής μας έχει πετύχει φέτος 20,12 μέτρα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα για σήμερα Δευτέρα 6/8:

17.05 Σφυροβολία (Α) Α' γκρουπ Αναστασάκης

17.30 100 μ. (Α) προκρ. Νυφαντόπουλος

17.35 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου

18.05 400 μ. εμπ. (Α) πρ.

18.30 Σφυροβολία (Α) Β' γκρουπ

18.35 Σφαιροβολία (Α) πρ. α΄γκρουπ Εκτός σταδίου

18.45 100 μ. (Γ) πρ. Σπανουδάκη

19.55 Σφαιροβολία (Α) πρ. β΄γκρουπ Εκτός σταδίου Σκαρβέλης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News