Νέα παράταση ζητά η Σούπερ Λίγκα από την ΕΠΟ για την προκήρυξη

Αθλητισμός
Νέα παράταση ζητά η Σούπερ Λίγκα από την ΕΠΟ για την προκήρυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκ νέου παράταση ζήτησε η Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ για την υποβολή της προκήρυξης του πρωταθλήματος περιόδου 2018-2019 καθώς αρκετές είναι οι ομάδες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν τηλεοπτική στέγη.

Η διοργανώτρια αρχή είχε προθεσμία ως τις 25 Ιουλίου να αποστείλει την προκήρυξη στην ΕΠΟ, ωστόσο, ζήτησε παράταση λίγων ημερών ακόμα και συγκεκριμένα ως τις 7 Αυγούστου.

Δεν είναι μόνο το τηλεοπτικό που καθυστερεί τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και οι όροι της προκήρυξης ειδικά μετά το τελεσίγραφο του Γιώργου Βασιλειάδη. Η διοργανώτρια αρχή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή 14 ομάδων την περίοδο 2019-2020 και όχι 12 που ζητά ο υφυπουργός αθλητισμού, όμως δεν έχει παρουσιάσει το πλάνο με το οποίο θα υπάρξουν αυτές οι 14 ομάδες. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι θέλει τον υποβιβασμό της 15ης και 16ης ομάδας του νέου πρωταθλήματος και η 13η και 14η ομάδα να παίξουν αγώνες μπαράζ με τον 1ο και 2ο της Football League για τον καθορισμό της 14άδας. Μία πρόταση που καθόλου δε βρίσκει σύμφωνη τη διοίκηση της Football League καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην κερδίσει καμία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας την άνοδο στην πρώτη. Το πιθανότερο είναι να κληθεί η ΕΠΟ να δώσει την οριστική λύση καθώς οι δύο λίγκες είναι δύσκολο να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Όσον αφορά στην κλήρωση του πρωταθλήματος, όλα δείχνουν πως θα διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News