default-image

Ιστορικές στιγμές για το Βέλγιο, νίκησε 2-0 την Αγγλία στον μικρό τελικό του Μουντιάλ

Αθλητισμός
Ιστορικές στιγμές για το Βέλγιο, νίκησε 2-0 την Αγγλία στον μικρό τελικό του Μουντιάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορία έγραψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το Βέλγιο καθώς νίκησε 2-0 την Αγγλία στον μικρό τελικό και κατέκτησε την 3η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε Μουντιάλ.

Οι Βέλγοι ήταν… φαρμακεροί στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλεύτηκαν το χώρο που τους έδωσαν οι Άγγλοι και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Προηγήθηκαν μόλις στο 4’ με τον Μενιέ και παρότι η Αγγλία ανέβασε την απόδοσή της στο β’ ημίχρονο και βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, άντεξαν στην πίεση. Όσες φορές βρήκαν χώρο βγήκαν στην αντεπίθεση και με αυτό τον τρόπο ήρθε και το δεύτερο γκολ στο 82’ με τον Αζάρ.

Το Βέλγιο άνοιξε το σκορ στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του αγώνα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Σαντλί έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μενιέ, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής.

Οι Άγγλοι τα επόμενα λεπτά έμοιαζαν σοκαρισμένοι σε αντίθεση με τους Βέλγους που πίεζαν ασφυκτικά και κυνήγησαν και το δεύτερο γκολ χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να το πετύχουν. Στο 9’ ο Λουκάκου συνεργάστηκε ωραία με τον Ντε Μπρόινε, αλλά ο άσος της Σίτι δεν έκανε καλή τελική πάσα για τον φορ της Γιουνάιτεντ, την ώρα που ο Αζάρ περίμενε μόνος του αριστερά. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Μπρόινε είχε νέα ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον σταμάτησε ο Πίκφορντ.

Σιγά-σιγά η Αγγλία ανέβασε κάπως το ρυθμό της αν και το Βέλγιο παρέμεινε κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη φορά που η Αγγλία φάνηκε κάπως απειλητική ήταν στο 15’ όταν ο Λόφτος-Τσικ έπιασε την κεφαλιά, όμως όχι όσο δυνατή θα ήθελε, ενώ στο 20’ ο Μαγκουάιρ είχε νέα κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, όμως ο Κουρτουά μπλόκαρε. Στο 23’ οι Άγγλοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Στέρλινγκ έστρωσε για τον Κέιν, που έπιασε σκαστό σουτ από τη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει εστία, στέλνοντας την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κουρτουά.

Στο 35’ το Βέλγιο βγήκε και πάλι μπροστά. Έπειτα από κομπίνα σε κόρνερ, ο Τίλεμανς έκανε "τσαφ" σε σουτ από το ημικύλιο, αλλά τροφοδότησε τον Μπρόινε, που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Πίκφορντ, με δυνατό σουτ.

Η Αγγλία ανέβασε την απόδοσή της στο β’ ημίχρονο και προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως εξίσου απειλητικό ήταν και το Βέλγιο στην αντεπίθεση. Στο 54’ ο Λίνγκαρντ επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ προ του Κέιν που πήγε για την προβολή. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Βελγίου να απειλήσει με τον Λουκάκου, όμως ο Πίκφορντ μπλόκαρε.

Στο 62', ο Ντελφ έκοψε σωτήρια με υπέροχο τάκλιν, προτού φτάσει η μπάλα στον Μενιέ μετά την πάσα του Αζάρ σε αντεπίθεση του Βελγίου.

Μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα έχασε στο 70’ η Αγγλία. Ο Ντάιερ έπαιξε το 1-2 με τον Ράσφορντ, πλάσαρε ιδανικά τον Κουρτουά, η μπάλα πήγαινε στο τέρμα, αλλά ο Αλντερβάιρελντ πρόλαβε και απομάκρυνε προτού περάσει τη γραμμή πανηγυρίζοντας μάλιστα έξαλλα.

Εξίσου καλή ευκαιρία, όμως έχασε και το Βέλγιο στο 80’ όταν ξεχύθηκε στην αντεπίθεση με υποδειγματικό τρόπο. Ο Μενιέ ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας έπειτα από μπαλιά του Μέρτενς από τα δεξιά, έκανε το μονοκόμματο δεξί σουτ και ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ότι δεν πέτυχε στο 80’, το πέτυχε δύο λεπτά αργότερα το Βέλγιο διπλασιάζοντας τα τέρματά του με τον Αζάρ σε μία ακόμη αντεπίθεση. Ο Ντε Μπράινε έκανε την κάθετη πάσα για τον Αζάρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε εξαιρετικά με το δεξί τον Πίκφορντ και έκανε το 2-0 για τους "κόκκινους διαβόλους".

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των Άγγλων διεθνών μετά και το δεύτερο γκολ του Βελγίου και αυτό αποτυπώθηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς δεν προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ που θα έδινε ενδιαφέρον στο φινάλε της αναμέτρησης…

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράινε, Τίλεμανς, Τσαντλί, Λουκακού, Αζάρ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Ρόουζ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Τζόουνς, Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ. Κέιν, Στέρλινγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News