Μάχη «αιωνίων» για το προβάδισμα τίτλου στο ΟΑΚΑ

Αθλητισμός
Μάχη «αιωνίων» για το προβάδισμα τίτλου στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Στο ΟΑΚΑ θα παιχτεί σήμερα στις 19:00 (cosmotesport4) η 3η πράξη της σειράς των τελικών της Basket League με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι που κρίνει συνήθως και τον πρωταθλητή.

 

Η σειρά ξεκινά από το μηδέν μετά το 1-1 και το "break" στο "break" του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ κάτι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αγωνία. Όπως αποδείχτηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια οι έδρες πολύ μικρό ρόλο παίζουν κι έτσι η εξέλιξη του σημερινού ματς αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι προπονητές των δύο ομάδων δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα και ευελπιστούν ότι οι παίκτες τους θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο σημερινό τελικό. Η προϊστορία θέλει τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα στο 3ο παιχνίδι καθώς έχει σημειώσει  περισσότερες νίκες σε σχέση με τον Παναθηναϊκό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ωστόσο, στις έξι φορές που οι «αιώνιοι» έχουν βρεθεί στο 1-1 και οι «πράσινοι» είχαν το πλεονέκτημα έδρας τότε οι τελευταίοι πήραν περισσότερους τίτλους. Πιο συγκεκριμένα αυτό συνέβη το 1993, το 2001, το 2007, το 2008, το 2010 και το 2014. Η μοναδική περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο ήταν το 1993, όταν έκανε το 2-1 στην έδρα του τριφυλλιού και τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα στα χαρτιά καθώς δεν κατέβηκε ο αντίπαλός του.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ.-Δεσλής.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News