Αθλητισμός

Χάλκινο μετάλλιο ο Καργιωτάκης στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό πρωτάθλημα πάλης

 Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Καργιωτάκης στο 33ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Πάλης, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο στη Μόσχα.

 

Ο Ηρακλειώτης παλαιστής εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας καθώς κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 130 κιλών ελληνορωμαϊκής πάλης.

 

Ο Καργιωτάκης νίκησε τους Alkarad Raia και Tirnaliev Nurmakan, από την Συρία και το Καζακστάν αντίστοιχα, όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Ρώσου Schrur Vitali με αποτέλεσμα τελικά να κατακτήσει την 3η θέση.  

 

Στις δηλώσεις του μετά το χάλκινο μετάλλιο ο Γιάννης Καργιωτάκης τόνισε: «Το ήθελα πάρα πολύ αυτό το Παγκόσμιο μετάλλιο. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ευχαριστώ πολύ την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΕΛ.ΑΣ όπου υπηρετώ, που μου δίνει την δυνατότητα να κάνω υψηλό πρωταθλητισμό, τους προπονητές μου Παράσχο και Ηρακλή Δεσκουλίδη, καθώς και τον προπονητή της Αστυνομίας Σωτήρη Αναγνωστόπουλο. Ευχαριστώ το Α.Σ.Α.Ε.Δ. (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας) που μας έδωσε την δυνατότητα να πάμε στους αγώνες αυτούς και να παλέψουμε, καθώς και τον αρχηγό αποστολής Πλωτάρχη Καλαϊτζίδη Χρήστο που φρόντισε να μην μας λείψει τίποτα.».

 

Εμφανώς συγκινημένος ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Παράσχος Δεσκουλίδης τόνισε για τον αθλητή που πήρε μικρό παιδί και χάριζε και χαρίζει επιτυχίες στην Ελλάδα. «Ο Γιάννης δικαιώθηκε για την εργατικότητα και την αγωνιστικότητά του. Το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά είναι παράδειγμα για τους νέους , είτε είναι αθλητές, είτε όχι. Είναι στην καλύτερη φάση της αθλητικής του καριέρας και είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα ακολουθήσουν κι άλλες σπουδαίες διακρίσεις».

 

Επόμενος σταθμός και στόχος του Ηρακλειώτη Γιάννη Καργιωτάκη είναι οι Μεσογειακοί αγώνες πάλης που θα γίνουν στην Ισπανία στα τέλη Ιουνίου.

 

Σχόλια