Πρωταθλήτρια Ελλάδας για την Δ’ Δημοτικού η Ασημένια Τσαπάκη  

Σπορ
Πρωταθλήτρια Ελλάδας για την Δ’ Δημοτικού η Ασημένια Τσαπάκη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταπληκτική φετινή πορεία της Ασημένιας Τσαπάκη συνεχίστηκε και στο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού που πραγματοποιήθηκε 1 και 2 Απριλίου στην Αθήνα.

Η σκακίστρια του Ηράκλειο Ο.Α.Α. κατέκτησε την 1η θέση στα κορίτσια της Δ’ δημοτικού συγκεντρώνοντας 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα πέρυσι ήταν 3η στην Ελλάδα, όμως φέτος κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου συνεχίζοντας μία μαγική πορεία ως τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο έχει κερδίσει σε όποιο τουρνουά κι αν συμμετείχε. Πιο συγκεκριμένα ήταν 1η στο μαθητικό Ανατολικής Κρήτης, 1η στο Παγκρήτιο μαθητικό και Πρωταθλήτρια Κρήτης στην κατηγορία κάτω των 10 ετών. Η Ασημένια Τσαπάκη από φέτος είναι στην 1η ομάδα του Ηρακλείου στη σκακιέρα κάτω των 16 ετών και είναι μόλις 10 ετών. Επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το καλοκαίρι στο Ρίο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών.

Οι προπονητές Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος και Σταύρος Λυράκης δηλώνουν περήφανη τόσο για τη νεαρή αθλήτρια όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά που δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς και βελτιώνονται συνεχώς. Για τις ακαδημίες σκακιού του Ηράκλειο Ο.Α.Α. υπήρξαν και άλλες διακρίσεις φέτος από τους Φαρσάρη Μιχάλη και Χαράλαμπο, Αναστασάκη Αναστασία και Βασίλη, αλλά και από την Δαγκωνάκη Ασπασία.

Να σημειωθεί ότι στο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα αγωνίστηκαν με το 5ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και οι (Τσαπάκη Ασημένια, Παναγιωτάκης Αιμίλιος, Χανιωτάκης Γιώργος, Βητοπούλου Μυρτώ, οι οποίοι κατέκτησαν τη 18η θέση σε σύνολο 64 ομάδων,  ενώ μέχρι και τον τελευταίο γύρο διεκδικούσαν ακόμα και είσοδο στην 5αδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News