Αποχαιρέτησε με ήττα το Champions League ο Άρης

Μπάσκετ
Αποχαιρέτησε με ήττα το Champions League ο Άρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αδιάφορος Άρης γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Οστάνδη με 66-70 στο Αλεξάνδρειο και τερμάτισε στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου του Basketball Champions League.

 Ο Άρης που αγωνίστηκε χωρίς τους Μιχάλη Τσαϊρέλη και Μπράις Ντούβιε, ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους, αλλά έδειξε να μένει από δυνάμεις και καθαρό μυαλό στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 9η συνεχόμενη ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες των φίλων του Άρη, προς τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Νίκου Λάσκαρη.

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο εξάλεπτο, πήρε διψήφια διαφορά (14-3), ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκονται στο +15 (22-7).

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέχισε την πολύ καλή εμφάνισή της και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμα και τους 19 πόντους (35-16) στο 17΄. Η Οστάνδη πάντως, κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα με τον Άρη να προηγείται με 10 πόντους (37-27).

Η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης δεν μπορούσε να βρει εύκολο σκορ, παρά την προσπάθειες των Μάρας και Μούρτου, με αποτέλεσμα η Οστάνδη να ροκανίζει τη διαφορά και να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο -3 (46-49).

Στο 32΄, η Οστάνδη πέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ (51-52) και γενικά έδειχνε να βρίσκει με ευκολία τον δρόμο προς το καλάθι των γηπεδούχων. Οι Βέλγοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους και έφτασαν στη νίκη (66-70), η οποία του έδωσε την 6η θέση στον όμιλο και ουσιαστικά το δικαίωμα να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο FIBA Europe Cup.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-7, 37-27, 49-46, 66-70

Πηγή: superbasket.gr

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News