Ποτουρίδης: "Βήμα-βήμα για την άνοδο"

Ποδόσφαιρο
Ποτουρίδης: "Βήμα-βήμα για την άνοδο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακρίνεται για το πάθος του στον αγωνιστικό χώρο και το δυναμισμό που βγάζει στο παιχνίδι του, αποτελώντας έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πορείας του ΟΦΗ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Ποτουρίδη, που μίλησε στη "Νέα Κρήτη" για το μεγάλο στόχο της ανόδου και τα καθοριστικά σημεία ενόψει της συνέχειας.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε αρχικά στην... ορατότητα ενός βαθμού, που έχουν πλέον οι Κρητικοί από τη δεύτερη θέση: «Μας χαροποίει σίγουρα ότι η διαφορά είναι πλέον στον ένα βαθμό από τη δεύτερη θέση. Δεν έχει τελειώσει ακόμη ο πρώτος γύρος και συνολικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο που θέσαμε από την αρχή, και είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα».

Για τη σημερινή κατάσταση στην ομάδα του Ηρακλείου πρόσθεσε: «Η ηρεμία παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα. Θεωρώ ότι από την αρχή της σεζόν θέσαμε τις βάσεις, παρότι κάποια παιχνίδια δεν είχαν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Κάθε αγώνας που έρχεται είναι πολύ κρίσιμος. Πρέπει ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί να δίνουμε το 100%».

Ο Ποτουρίδης ανέλυσε τα... κλειδιά για τη "μάχη" της ανόδου: «Πιστεύω ότι για τους διεκδικητές της ανόδου, καθοριστικό θα είναι ποιος θα αποφύγει τα σκαμπανεβάσματα. Αυτό θέλουμε εμείς, μια πορεία με σταθερότητα στα αποτελέσματα. Προσωπικά θεωρώ "κλειδί" τις νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς αυτά μπορεί να δώσουν την άνοδο. Για τον ΟΦΗ, ειδικότερα, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ηρεμία, οι μέτοχοι να είναι κοντά στην ομάδα, ώστε κάθε ποδοσφαιριστής να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του».

«Μας κράτησε ο προπονητής»

Το ποδοσφαιρικό τμήμα πέρασε δύσκολες στιγμές για ένα διάστημα, με το οικογενειακό κλίμα να παίζει σημαντικό ρόλο. Ο έμπειρος παίκτης στάθηκε και στην καθοριστική παρουσία του Νίκου Παπαδόπουλου: «Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο προπονητής, που πρώτος απ' όλους έμεινε στην ομάδα. Κράτησε την ενότητα στα παιδιά που μείναμε, κι επίσης σημαντικός παράγοντας ήταν το οικογενειακό κλίμα».

Τέλος, για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τη Βέροια υπογράμμισε: «Εκτιμώ ότι ο αγώνας με τη Βέροια θα είναι δύσκολος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη ομάδα. Όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας, για να κατακτήσουμε μια ακόμη νίκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News