Στ. Σωκιανός: «Να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο…»

Ποδόσφαιρο
Στ. Σωκιανός: «Να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άνοδο στη Football League θα διεκδικήσει μέχρι τέλους ο Ηρόδοτος, όπως δήλωσε στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος της ομάδας, Στέλιος Σωκιανός.

«Να κάνουμε το όνειρο των φιλάθλων μας πραγματικότητα με την άνοδο στη Football League», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των "κυανόλευκων", ενώ για το αν θα συνεχίζει από το θώκο της προεδρίας συμπλήρωσε: «Όχι, δε θα είμαι πρόεδρος, αλλά θα είμαι κοντά στην ομάδα από άλλο πόστο».

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που διέπει τη φετινή ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού, στους αρχικούς και μετέπειτα στόχους που είχε θέσει η διοίκησή του και στο οικονομικό πρότζεκτ σε περίπτωση ανόδου.

«Το όραμα και η φιλοσοφία της περυσινής αγωνιστικής περιόδου θα ήταν τα ίδια με τη φετινή. Θέλαμε την ομάδα για 3-4 χρόνια στη Γ' Εθνική, με μια καλή παρουσία στις πρώτες πέντε θέσεις και ταυτόχρονα να εκμεταλλευόμαστε τις ακαδημίες μας και τα ταλέντα που υπάρχουν στην Κρήτη. Στόχος ήταν σε βάθος χρόνου η ομάδα να πήγαινε για πρωταθλητισμό. Ο αρχικός στόχος έχει επιτευχθεί από τον πρώτο γύρο.

Ήρθε όμως φέτος μια μοναδική ευκαιρία, απ' ό,τι όλοι έχουμε καταλάβει, να κάνει ο Ηρόδοτος το "δύο στα δύο", βασιζόμενοι σε μια ομάδα που χτίζουμε και δεν αγοράζουμε, όπως είχε δηλώσει και ο προπονητής μας. Ο Ηρόδοτος, ως πρωταθλητής χειμώνα και σαν πρωτοπόρος, μαζί με το Αιγάλεω φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και πάνω απ' όλα με ήθος, παιδεία, αρχές και αξίες να καταφέρουμε αυτό το οποίο είναι όνειρο για όλο το φίλαθλο κόσμο της Αλικαρνασσού, να φέρουμε την ομάδα στη Football League», ήταν τα πρώτα λόγια του Στέλιου Σωκιανού αναφορικά με το στόχο της ανόδου.

Για το αν μπορεί η ομάδα να αντεπεξέλθει οικονομικά, αν κι εφόσον ανέβει κατηγορία, ο ισχυρός άνδρας των "κυανόλευκων" τόνισε: «Σύσσωμο το συμβούλιο αποφάσισε ότι αυτή η ιστορική και με πολύ "βαριά" φανέλα ομάδα, με το κατάλληλο πρότζεκτ και προγραμματισμό, συνεισφέροντας λίγα απ' πολλούς και όχι πολλά από λίγους, να μπορέσει να σταθεί του χρόνου με αξιώσεις στη Football League».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ηροδότου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τεχνικό επιτελείο, ενώ προμήνυσε μεταγραφές: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Παπαματθαιάκη και στους άμεσους συνεργάτες του, κ. Ξυδάκη και κ. Κοσμαδάκη. Στόχος είναι να πάρουμε ακόμα έναν παίκτη, χωρίς όμως να υπάρχει απαίτηση από τον προπονητή της ομάδας. Θέλουμε αυτός που θα πάρουμε να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στα δικά μας παιδιά, και γιατί όχι να μην πάρουμε το πρωτάθλημα μ' αυτά».

Τέλος, ερωτηθείς να απαντήσει αν θα βρίσκεται στο "κεφάλι" της ομάδας και τη νέα χρονιά, ο ίδιος απάντησε: «Εγώ ήθελα να ηγηθώ για δύο χρόνια, για να αποδείξω πόσο μεγάλη και ιστορική είναι η ομάδα του Ηροδότου και τι μπορεί να κάνει. Ως τώρα το έχω πετύχει και εγώ και η διοίκησή μου, και θέλω να είμαι εδώ του χρόνου δίπλα σε οποιονδήποτε ηγηθεί της ομάδας, αλλά από άλλο πόστο και όχι από αυτό του προέδρου».

Συνέντευξη: Μάνος Μαρκάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News