default-image

Σαρώνει ο Στεφανουδάκης, κυρίαρχος Κρητικός αθλητής!

Κρήτη
Σαρώνει ο Στεφανουδάκης, κυρίαρχος Κρητικός αθλητής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αθλητισμός Ατόμων με Αναπηρία εξακολουθεί να πετυχαίνει σπουδαία πράγματα σε διεθνές επίπεδο και η Κρήτη έχει τη χαρά να έχει στις τάξεις της σπουδαίους αθλητές-τριες.

Κυρίαρχος για μια ακόμη χρονιά ο Μανώλης Στεφανουδάκης, που σάρωσε τα πάντα, ενώ το νέο δίδυμο των Ελένης Καλατζή-Ηρούς Μηλάκη έδειξαν ότι έχουν σπουδαίο μέλλον. Να δούμε τι έγινε λοιπόν τη χρονιά που φεύγει...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Μια σπουδαία γιορτή, στην οποία φιλοξενήθηκε μια πλειάδα παραολυμπιονικών του Ρίο, διοργάνωσε το σωματείο ΑμεΑ "Μεγαλόνησος". Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι μεταλλιούχοι Μανώλης Στεφανουδάκης, Παύλος Μάμαλος, Σε Τζον Φερνάντες, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Δημήτρης Σεκινίδης, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Δήμητρα Κοροκίδα, Νικόλαος Πανανός και Άννα Ντετά.

Τιμήθηκαν και οι αθλητές της "Μεγαλονήσου" και εκπρόσωποι του Συλλόγου στο Ρίο, Γιώργος Καπελλάκης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αντώνης Τσαπατάκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και Κωνσταντίνος Καραούζας.

Επίσης βραβεύτηκαν οι Ηρακλειώτες αθλητές που βρέθηκαν την προηγούμενη χρονιά στην Παραολυμπιάδα και συγκεκριμένα η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, η Ηρώ Μηλάκη και ο Κώστας Τρουλινός. Επίσης τιμήθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βαρβεράκης.

ΣΤΙΒΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ: Χρυσό μετάλλιο τόσο στη σφαιροβολία όσο και στον ακοντισμό πανηγύρισε ο Μανώλης Στεφανουδάκης σε διεθνές μίτινγκ στίβου στο Ντουμπάι.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με βολή 8,41 μ. κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο διεθνές μίτινγκ της Τυνησίας.

ΜΑΪΟΣ: Στην 1η θέση και στο Γκραν Πρι της Ιταλίας τερμάτισε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό με βολή 29,69 μ. Χρυσό όμως ήταν και το μετάλλιο στη σφαιροβολία με 8,10 μ.

Ακολούθησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, όπου ο Μεσαρίτης παραολυμπιονίκης με βολή στα 29,34 μ. στον ακοντισμό, εκτός από την πρώτη θέση, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο του Λονδίνου.

Στο τέλος του μήνα, σε άλλο αγώνα η "Μεγαλόνησος" κέρδισε δώδεκα μετάλλια. Χρυσό πήρε ξανά ο Μανώλης Στεφανουδάκης τόσο στον ακοντισμό (27,63 μ.) όσο και στη σφαιροβολία (7,54 μ.), προετοιμαζόμενος για το Παγκόσμιο.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Με ρεκόρ αγώνων, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον ακοντισμό στο Λονδίνο, με βολή στα 29,51 μ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Μετά από σπουδαίες επιτυχίες στην ποδηλασία, η πρωταθλήτρια ποδηλασίας ΑμεΑ του "Τάλως" Αδαμαντία Χαλκιαδάκη αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για προσωπικούς λόγους, με την Ηρώ Μηλάκη να βρίσκει στο πρόσωπο της νεαρής Ελένης Καλαϊτζή την αντικαταστάτριά της στη συνέχεια... Ένας σημαντικός κύκλος έκλεισε για την Αδαμαντία, που πρόσφερε πάρα πολλά στην ελληνική ποδηλασία ΑμεΑ.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Στο Παγκόσμιο Πίστας ποδηλασίας ΑμεΑ, οι Ελένη Καρατζή και Ηρώ Μηλάκη στο Λος Άντζελες ήταν 7ες στα 3 χλμ. ατομικής χρονομέτρησης, όπως και στο 1 χλμ., ενώ τερμάτισαν 8ες στα 200 μ. σπριντ.

ΜΑΪΟΣ: Οι αθλήτριες του "Τάλως" Ελένη Καλατζή και Ηρώ Μηλάκη ξεχώρισαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ποδηλασίας ΑμεΑ, που έγινε για 3η χρονιά στο Τυμπάκι, καθώς ήταν πρώτες τόσο στην ατομική χρονομέτρηση, όσο και στο δρόμο αντοχής.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολούθησε στην Ιταλία οι δύο αθλήτριες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην αντοχή, καλύπτοντας τα 78,1 χλμ. με 2 ώρες 4 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα υπό καταρρακτώδη βροχή, ενώ στην ατομική χρονομέτρηση κατέκτησαν την 7η θέση. Ακολούθησε το Παγκόσμιο στο Βέλγιο, όπου στην ατομική χρονομέτρηση πήραν την 4η θέση.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ολλανδίας οι Καλατζή-Μηλάκη ήταν 3ες στην αντοχή (78 χλμ.), όπως και ο Νίκος Παπαγγελής.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής 85 χλμ. κατέκτησαν οι Καλατζή-Μηλάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πιετερμάριτζμπουργκ της Ν. Αφρικής με χρόνο 2.05.54. Επίσης πήραν την 5η θέση στα 52 χλμ. με 48.41.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΙΟΥΝΙΟΣ: Σάρωσε τα μετάλλια η "Μεγαλόνησος" στο Πανελλήνιο κολύμβησης ΑμεΑ με απολογισμό 31 μετάλλια, εκ των οποίων 21 χρυσά.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΜΑΪΟΣ: Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Καπελλάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπότσια που έγινε στο Περιστέρι.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News