default-image

Με οδηγό τον Λαμπ, το Λαύριο νίκησε 83-73 τον Πανιώνιο

Μπάσκετ
Με οδηγό τον Λαμπ, το Λαύριο νίκησε 83-73 τον Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κορυφαίο τον Ντορόν Λαμπ, που κάλυψε ιδανικά τον κενό του απόντα ΜακΚένζι Μουρ, το Λαύριο νίκησε 83-73 και τον Πανιώνιο και με ρεκόρ 6-2 έπιασε στη βαθμολογία τον Προμηθέα.

Πού το πάει το Λαύριο; Η εντυπωσιακή ομάδα του Χρήστου Σερέλη παρά την απουσία του κορυφαίου παίκτη της (λόγω τραυματισμού) ΜακΚένζι Μουρ, επικράτησε 83-73 του Πανιωνίου και με ρεκόρ 6-2 έπιασε τον Προμηθέα Πάτρας.

Ο Ντορόν Λαμπ κάλυψε άψογα το κενό του ηγέτη της ομάδας (αλλά και του Δημήτρη Βεργίνη που λόγω τραβήγματος έπαιξε περίπου 6 λεπτά) έχοντας 21 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Τζαμάλ Νίξον με 12 πόντους και 7 ασίστ. Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με 19 και ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 15 πόντους πάλεψαν περισσότερο για τους «κυανέρυθρους» που παραμένουν ουραγοί και δίχως νίκη.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι συντηρούσαν εξ αρχής χάρη κυρίως στον Κακλαμανάκη ένα μικρό προβάδισμα (9-7) που άρχισε να μεγαλώνει μετά τα διαδοχικά τρίποντα του Γκρέι (23-15). Ο Πανιώνιος εγκλωβίστηκε από την άμυνα του Λαυρίου και πληρώνοντας τη δική του αστοχία έμεινε «άσφαιρος» στα πρώτα τεσσεράμισι λεπτά της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα η απόσταση να εκτοξευτεί στους 17 με διπλό σκορ (34-17). Το τρίποντο του Τσούπκοβιτς οδήγησε τους «κυανέρυθρους» σε ένα μικρό 5-0, που όμως δεν είχε συνέχεια, καθώς ο Γκρέι συνέχισε τον «βομβαρδισμό» για την ομάδα του που με 8/16 τρίποντα στο πρώτο μέρος έφτασε ακόμη και στους είκοσι, 45-25.

Με έντεκα σερί πόντους του Σακελλαρίου στο πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου οι «κυανέρυθροι» έδειξαν σημεία ζωής και με τον Σαρικόπουλο να δίνει έξτρα λύσεις η διαφορά έπεσε στους επτά (51-44) σε κάτι λίγο παραπάνω από πέντε λεπτά. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη αντέδρασαν σωστά και με πρωταγωνιστή τον Λαμπ αποσπάστηκαν ξανά, 63-50. Ο Πανιώνιος πάσχιζε να πλησιάσει, ωστόσο οι ξένοι του Λαυρίου έδιναν πολύ περισσότερες λύσεις στην ομάδα τους σε σχέση με τους αντίστοιχους των Νεοσμυρνιωτών . Έτσι μετά την τεχνική ποινή στον πάγκο των φιλοξενούμενων και το τρίποντο του Μέιερ η διαφορά έφτασε στο 74-56 σχεδόν έξι λεπτά πριν το τέλος. Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου έκαναν την ύστατη προσπάθεια και με τρίποντα των Νταλό και Γούντσον πλησίασαν στους δέκα (76-66) με τρία λεπτά να απομένουν, ενώ οι βολές του Τσούπκοβιτς έφεραν τον Πανιώνιο και στο -7 (76-69) στο 1:53. Το Λαύριο θορυβήθηκε, αλλά η λάθος πάσα του κατά τα άλλα πολύ καλού Σαρικόπουλου στα 39'' ήταν η τελευταία χαμένη ελπίδα για τους φιλοξενούμενους.

Δεκάλεπτα: 23-17, 45-26, 64-53, 83-73.

Λαύριο (Σερέλης): Βεργίνης 4, Κακλαμανάκης 8, Μέιερ 8, Γκρέι 9 (8 ασίστ), Γουίγκινς 5, Παπαδημητρίου 4, Τζόνσον 3, Λεγκίκας 3, Κουζέλογλου 6 (8 ριμπ.), Νίξον 12 (7 ασίστ), Περράκης, Λαμπ 21.

Πανιώνιος (Ζιάγκος): Σακελλαρίου 19, Κράβιτς 12 (7 ριμπ.), Νταλό 7 (8 ριμπ.), Χέντερσον 9, ΜακΝίλι (6 ριμπ.), Δίπλαρος, Μολφέτας, Τσούπκοβιτς 6, Γούντσον 5, Σαρικόπουλος 15 (7 ριμπ.).

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Διαμαντής, Συμεωνίδης.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News