default-image

Έλαμψε ο Γιούσης στη νίκη της ΑΕΚ επί της Καλλιθέας

Ποδόσφαιρο
Έλαμψε ο Γιούσης στη νίκη της ΑΕΚ επί της Καλλιθέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ματς με την Καλλιθέα, που διεξήχθη για ένα ημίχρονο με δυο προβολείς σβηστούς(!), η ΑΕΚ είδε τον 18χρονο Χρήστο Γιούση να... κάνει όργια και με δύο γκολ να την οδηγεί στη νίκη (2-3). Το άλλο γκολ ο Τζανετόπουλος, πολύ καλός και ο Βλαχομήτρος.

Υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν μια ...αγγαρεία. Η ΑΕΚ πήγε στην Καλλιθέα έχοντας εξασφαλίσει όχι απλώς την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο. Όμως, ο Μανόλο Χιμένεθ μετέτρεψε αυτό το ματς σε... παιχνίδι ευκαιριών και ο 18χρονος Χρήστος Γιούσης άρπαξε τη δική του από τα μαλλιά, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο 18χρονος άσος είχε εξαιρετική απόδοση, πέτυχε δυο γκολ, θα μπορούσε να έχει άλλες τόσες ασίστ αν ο Γιακουμάκης ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, ενώ πέτυχε και ένα ακόμη γκολ που -σωστά- ακυρώθηκε, πραγματοποιώντας το καλύτερο επαγγελματικό ντεμπούτο που θα μπορούσε να φανταστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Από κοντά ήταν και ο Ανδρέας Βλαχομήτρος, που έκανε κι αυτός από την πλευρά του αρκετά καλή εμφάνιση, προβλημάτισε ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα και φώναξε κι εκείνος το δικό του «παρών».

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στο ματς και είχε την τύχη να βρει γκολ στην πρώτη της ευκαιρία σε αυτό: στο 8' ο Κλωναρίδης εκτέλεσε ωραία ένα κόρνερ από δεξιά και ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα, σε φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Κλωναρίδη έπειτα από λάθος διώξιμο, όμως το σουτ του άσου της Ένωσης σταμάτησε σε σώματα.

Στο 22' ο Γιακουμάκης έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 29' ο Κλωναρίδης έκανε κεφαλιά-πάσα στον Γιακουμάκη, αυτός όμως δεν κατάφερε να βάλει σωστά το κορμί του για να τελειώσει τη φάση. Στο επόμενο λεπτό, ωστόσο, η ΑΕΚ έκανε το 0-2 με ένα εντυπωσιακό γκολ του Χρήστου Γιούση. Ο νεαρός άσος της Ένωσης πήρε τη μπάλα από δεξιά, έκανε μια εξαιρετική προσωπική ενέργεια και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Κορωνάκη.

Όμως, δύο λεπτά αργότερα η Καλλιθέα κατάφερε να μειώσει σε μια διπλή ευκαιρία της. Πρώτα ο Μάκο έκανε ένα σουτ, με τη μπάλα σταματά στο δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Παπαγγελής με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2. Στο 35' η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα με δύο γκολ, όταν ο Κλωναρίδης έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά και ο Κορωνάκης μπλόκαρε.

Και τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν πολύ γρήγορα (38') να βρουν την ισοφάριση από την άσπρη βούλα! Ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε καθαρά τον Ταλέντο μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και ο ίδιος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ είχε μια σημαντική ευκαιρία σε μια περίεργη φάση. Ο Αϊντάρεβιτς έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Κορωνάκης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως κατάφερε τελικά να τη σταματήσει λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Στο 53' ο Βλαχομήτρος έκανε ωραία σέντρα για τον Γιούση, αυτός έστρωσε εξαιρετικά στον Γιακουμάκη, όμως ο Έλληνας φορ μόνης σε καλή θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 59' ο Τζανετόπουλος έκανε ένα σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 67' η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ: ο Γιούσης έκανε νέα εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, έκανε καταπληκτικό γύρισμα, ο Γιακουμάκης τσίμπησε τη μπάλα από κοντά, όμως την είδε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 74' ο Γιακουμάκης έψαξε ξανά το γκολ με ένα σουτ, αλλά ο Κορωνάκης απέκρουσε. Στο 76' ήταν η σειρά του Μπακασέτα να... εξαπολύσει ένα δυνατό σουτ, ο Κορωνάκης απέκρουσε, ο Γιούσης σκόραρε στην επαναφορά, αλλά υποδείχθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε, πάλι με τον Γιούση. Έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον νεαρό άσο, ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-3.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κλωναρίδης πλάσαρε ωραία μέσα από την περιοχή, όμως ο Ντιακιτέ πρόλαβε να κόψει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Κάπως έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα...

Καλλιθέα (Μαρσέλο Τροϊζι): Κορωνάκης, Βαλμάς, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Μπραϊμα, Μίγγος, Ταλέντο (85' Γαρδικιώτης), Μήλιος (78' Κερασίδης), Σμυρλής, Μάκο (46΄Μαραθωνίτης), Παπαγγελής.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γιούσης, Λαμπρόπουλος (36' Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Βινίσιους, Κονέ (46' Γκάλο), Τζανετόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Βλαχομήτρος (69' Μπακασέτας).

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News