default-image

"Αθλητικές Ιστορίες": Ένα φιλί από όλους στον "μίστερ"...

Ποδόσφαιρο
"Αθλητικές Ιστορίες": Ένα φιλί από όλους στον "μίστερ"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία "παιδιά" του Ευγένιου Γκέραρντ μας έδωσαν την απάντηση (με τον καλύτερο τρόπο) στο ερώτημα: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι πρωταγωνιστές στις "Αθλητικές Ιστορίες"! Βλέπετε μετά την τιμή που γνώρισε αυτή η προσπάθεια από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, έχουμε την υποχρέωση να τη συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, μεράκι και... τρέξιμο!

Πάντα με επίκεντρο την Κρήτη (υπάρχουν και εξαιρέσεις), με όλα τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα να έχουν θέση και βέβαια με πολύ συναίσθημα. Το συναίσθημα ξεχείλιζε εξάλλου σε αυτούς τους τρεις σημερινούς "πρωταγωνιστές" για τις "Αθλητικές Ιστορίες", αφού βρήκαμε τρία "ποδοσφαιρικά παιδιά" του Ευγένιου Γκέραρντ και τους ζητήσαμε να θυμηθούν άγνωστα και βέβαια ιδιαίτερα περιστατικά από την κοινή τους ποδοσφαιρική θητεία!

"Με ένα περιοδικό μου απάντησε": Ο Νίκκι Παπαβασιλείου αφού στάθηκε αρκετά στη διάκριση του βαλκανικού Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, θυμήθηκε τη μία και μοναδική φορά που θα... μπορούσε να συγκρουστεί με τον μέντορά του και έμεινε στη μέση: "Ήμουν σε ηλικία που έβραζε το αίμα μου! Είχα προσαρμοστεί στον ΟΦΗ, ο Γκέραρντ με πίστευε, αλλά ήρθε μια περίοδος που είχα μείνει στον πάγκο για δυο ματς! Αυτό μου φαινόταν με το μυαλό που είχα τότε υπερβολικό και αποφάσισα να πάω στο γραφείο του μίστερ και να του ζητήσω τον λόγο! Ο ίδιος, μεγάλος ψυχολόγος με κατάλαβε αμέσως! Κάθισε μου είπε και εγώ είχα αρχίσει... να ψαρώνω από το δικό του ύφος! Αγγλικά ξέρεις, πάρε αυτό το αγγλικό περιοδικό και ξεφύλλισε το και σε λίγο μιλάμε! Το ανοίγω το περιοδικό κι εγω και πεφτω σε μια συνέντευξη ενός ποδοσφαιριστή της Λιβερπουλ που είχε αναγκαστεί στα 22 του να σταματήσει το ποδόσφαιρο! Κούνησα το κεφάλι μου με έναν τρόπο που ο μίστερ κατάλαβε πως πλέον δεν είχα κάτι να πω! Ορίστε, τι συμβαίνει; Μου λέει! Τίποτα απάντησα! Άνοιξα την πόρτα κι έφυγα..."

"Ένα τσάρτερ για Πορτογαλία... περίμενε να ξυπνήσω": Ήρθαμε στον Κώστα Κιάσσο που θυμήθηκε περιστατικό από τη μεγάλη ευρωπαική πορεία του ΟΦΗ μετά τις προκρίσεις κόντρα στη Σλάβια Πράγας και τη μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης! "Ήμουν ατίθασος όταν ήμουν νέος και για καλό μου ο μίστερ συνεχώς με τιμωρούσε", μας λέει συγκινημένος και συνεχίζει: "Θα σας πω κάτι που δεν έγινε γνωστό τότε και το ξέρουν μόνο οι τότε συμπαίκτες μου και τα μέλη της αποστολής: Πηγαίναμε Πορτογαλία για τη ρεβάνς με τη Μποαβίστα στο Πόρτο! Ο ΟΦΗ είχε ναυλώσει πτήση τσάρτερ και η αναχώρηση ήταν 7 και μισή το πρωί! Εγώ... δε ξύπνησα! Με έπαιρναν τηλέφωνο και δεν με έβρισκαν! Πέρασε μιάμιση ώρα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης για να εμφανιστώ στο αεροδρόμιο! Εκεί ο μίστερ δεν είπε κάτι αλλά όταν φτάσαμε στην Πορτογαλία καταλαβαίνετε τι έγινε! Την άλλη μέρα φυσικά δε με χρησιμοποίησε ούτε λεπτό!"

"Φοβάσαι να παίξεις μαζί μας;": Εδώ δε χρειάζονται πολλά! Αυτό ήταν το ερώτημα που έπρεπε να απαντήσει ο Κιάσσος για να πάρει μεταγραφή στον ΟΦΗ. Την απάντηση και τη συνέχεια τη ξέρετε...

"Στο σπίτι δεν έμπαινε κανένα θέμα δουλειάς": Ο Μανόλης Παπαδάκης έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Ευγένιο Γκέραρντ! Οικογενειακή! Βλέπετε είναι γιος της συζύγου του Κατερίνας! Τον θυμάται όπως μας λέει να γυρνάει από τις αποστολές με χαμόγελα, λουλούδια και γλυκά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα! "Δεν ήθελε να μπει η δουλειά μέσα στο σπίτι", μας λέει και θυμάται: "Κάποια στιγμή όταν έπαιζα στον ΟΦΗ ΄94 είχα προστριβή με έναν άλλο ποδοσφαιριστή σε φιλικό! Ήθελα να του μιλήσω στο σπίτι και μου έκοψε τη φόρα! Όχι εδώ! Εγώ συνέχισα να μιλάω και δε με άκουγε! Την άλλη μέρα στο γήπεδο μου ζήτησε να πάω στο γραφείο να μιλήσουμε! Είχα ήδη ηρεμήσει και το τελειώσαμε σε ένα λεπτό το ζήτημα!"

"Οι Ντιάρα και...η διακοπή ρεύματος": Ο Μανόλης θυμάται και ένα από τα πολλά τραπέζια σε παίκτες στο σπίτι τους στην Ελιά! Ιδού ο λόγος: "Είχαμε τραπέζι στο σπίτι στους αδελφούς Ντιαρά (ο Μοχάμεντ έφτασε μέχρι τη Ρεάλ Μαδρίτης)! Ο Ευγένιος αγαπούσε τρομερά τα παιδιά από την Αφρική και το έδειχνε και στις επισκέψεις του εκεί! Είχαν έρθει στην Ελιά και το απολάμβαναν! Μέχρι που ήρθε μια διακοπή ρεύματος! Όπως καταλαβαίνετε κάποια μέσα στο σκοτάδι... υπήρχε πρόβλημα! Που είσαι Αρούνα, που είσαι Μοχάμεντ φώναζε και αυτοί έσκαγαν στα γέλια! Δε μπορώ να ξεχάσω όμως και τις...μερίδες που έτρωγε ο Ρόναλντ Γκόμεζ (γέλια...)!

                        Και αυτοί του χρωστάνε πολλά...

Τα βιογραφικά των τριών πρωταγωνιστών στις σημερινές "Αθλητικές Ιστορίες" έχουν συνδεθεί με τον Ευγένιο Γκέραρντ. Αρκεί να διαβάσετε παρακάτω:

Ο Νίκκι (Νικόδημος) Παπαβασιλείου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1970.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα απογειώθηκε όταν ήρθε από την Κύπρο στο Ηράκλειο και συνεργάστηκε με τον Ευγένιο Γκέραρντ στον ΟΦΗ. Το "προξενιό" ξεκίνησε από έναν άλλο Κύπριο που έπαιξε στην κρητική ομάδα, τον Άκη Αγιομαμμίτη!

Το 1993 με το ποσό των £120,000 (αγγλικών λιρών) πήρε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας για την Νιουκάστλ και έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Τότεναμ. Στην Κύπρο έπαιξε στις περισσότερες μεγάλες ομάδες

και τον Σεπτέμβρη του 2012 έγινε προπονητής στην ομάδα της πόλης του (Απόλλων Λεμεσού).

Το 2015 ανέλαβε την Σλόβαν Μπρατισλάβα και όσο έμεινε στη Σλοβακία είχε μεγάλες επιτυχίες!

Ο Κώστας Κιάσσος γεννήθηκε στα Χανιά, Δεκέμβριο του 1975. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Α.Ο. Χανίων και το 1993 (18 ετών) πήρε μεταγραφή στον ΟΦΗ, σύλλογο στον οποίο ολοκλήρωσε και την καριέρα του το φετινό καλοκαίρι σε ηλικία 42 ετών, συμπληρώνοντας 24 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής παρουσίας! Έτσι έγινε ένας από τους μακροβιότερους σε επαγγελματικό επίπεδο Έλληνες ποδοσφαιριστές!Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ για μια χρονιά αγωνίστηκε στην Ισπανία! Το 1999 ήταν φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, αγωνιζόμενος ως αλλαγή. Σήμερα είναι προπονητής στα παιδιά της Ακαδημίας "Gerrards-Papadakis"...

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε το 1981 και σαν ποδοσφαιριστής ξεκινώντας από τις ακαδημίες του ΟΦΗ, έπαιξε κυρίως στον ΟΦΗ '94, ενώ πέρασε (έξι μηνες) και από τον Εργοτέλη. Σύντομα (στα 23 του) προτίμησε την προπονητική καριέρα (έχοντας πάρει πολλά εφόδια από τον Ευγένιο Γκέραρντ) και το 2004 μπήκε στην Ακαδημία του Εργοτέλη στο Μαρτινέγκο. Το 2009 μέχρι και το 2016 έκανε μεγάλο όνομα στο παιδικό ποδόσφαιρο ως μέλος του προπονητικού τιμ της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Πήρε τη σκυτάλη από τον Ολλανδό και έγινε τα τελευταία χρόνια διοργανωτής του Camp Gerrards και από το περυσινό καλοκαίρι έχει ιδρύσει (με έδρα το Παγκρήτιο) την παιδική Ακαδημία ποδοσφαίρου Gerrards-Papadakis...

                  "Αθλ. Ιστορίες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή"

Οι "Αθλητικές Ιστορίες" γνώρισαν μια ακόμα τιμή χθες! Μας υποδέχτηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για μια συνέντευξη με τον ξεχωριστό Γιώργο Κανάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό με συχνότητα 99.7! Ήταν μεγάλη τιμή και αναγνώριση δίπλα σε έναν Οίκο του Θεού και ευχαριστούμε και από αυτή τη θέση τον κ. Κανάκη...

Ρεπορτάζ:  Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News