Αθλητισμός

Όλα έτοιμα για την Περιφερειακή Μαθητιάδα

«Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» είναι το κεντρικό σύνθημα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο-Ε.Α.Κ.Η. από 17 έως 20 Οκτωβρίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» είναι το κεντρικό σύνθημα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο-Ε.Α.Κ.Η. από 17 έως 20 Οκτωβρίου με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η έναρξη της Περιφερειακής Μαθητιάδας θα γίνει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα με λαμπαδηδρομία μαθητών από την πλ. Ελευθερίας στο Παγκρήτιο Στάδιο μέσω των τειχών του Ηρακλείου και η τελετή λήξης την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στη πλ. Ελευθερίας με την παράδοση της φλόγας.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Γεώργιος Τερζάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου αρμόδιος για θέματα Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης, αναφέρθηκαν στη διοργάνωση τονίζοντας ότι βασικός στόχος της είναι η μόνιμη ενασχόληση της νεολαίας μας με τον μαζικό αθλητισμό.

Αναλυτικά σε δηλώσεις τους:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Ο  επιμένων νικά είχαμε τα εμπόδια, στην 1η μαθητιάδα,  ξεπεράστηκαν έστω και με καθυστέρηση χρονική, καθώς η  έναρξη είχε ματαιωθεί τον Μάιο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τώρα ο καιρός είναι σύμμαχος μας οι πολίτες είναι σύμμαχοί μας τα παιδιά θα συμμετέχουν, ότι καλύτερο για την μαθητιώσα νεολαία και για την Κρήτη συνολικότερα. Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχος μας είναι να τη στηρίξουμε πραγματικά και ουσιαστικά ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός γιατί θα φέρει πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό, ένα σπουδαίο γεγονός που παράγει παράλληλα και πολιτισμό».

Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Γεώργιος Τερζάκης: «Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού απαλλαγμένη από το άγχος της νίκης που δημιουργεί ο πρωταθλητισμός και χωρίς το φόβο της αποτυχίας που πολλές φορές μας κρατάει μακριά από το πραγματικό νόημα της προσπάθειας. Δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα συμμετέχοντας σε ολυμπιακά, παραολυμπιακά αθλήματα και δράσεις πολιτισμού. Με την ελπίδα να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό, ανοίγουμε το σχολείο στην κοινωνία, καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους επισκέπτες μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Οργανωτική και Εκτελεστική επιτροπή όλους όσους στελέχωσαν τα τμήματα και τους εθελοντές που βοήθησαν και βοηθούν για την επιτυχία της Μαθητιάδας μας».

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: «Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική-πολιτιστική διοργάνωση για την μαθητική νεολαία. Εκατό σχολεία από όλη την Κρήτη, περίπου 15.000 μαθητές, μέσα από Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα θα κάνουν πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι». Η σπουδαία αυτή διοργάνωση με σύνθημα, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας, θα δώσει σε όλους μας να καταλάβουμε και να αποδειχτεί έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός είναι χαρά, υγεία, δημιουργία, παράγει πολιτισμό».

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης:  «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει αυτό το σημαντικό θεσμό που ενισχύει κυρίως τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ενισχύει τους νέους ανθρώπους και προβάλλει ουσιαστικά αυτά τα ωραία αισθήματα της ευγενούς άμιλλας. Ευελπιστούμε να γίνει θεσμός, είναι η πρώτη μαθητιάδα σε Παγκρήτιο επίπεδο και ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια να είναι ακόμα μεγαλύτερη και ακόμα πιο δυνατή. Η διοργάνωση φέρνει ακόμα πιο κοντά τους μαθητές μας στον αθλητισμό έμπρακτα».

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης: «Πρόκειται για μια σημαντικότατη διοργάνωση που πραγματοποιείται πρώτη φορά στο Ηράκλειο στη Κρήτη. Στο πλαίσιο της 1ης μαθητιάδας αθλητισμού και πολιτισμού  οι μαθητές των σχολικών μονάδων του τόπου μας θα γνωρίσουν τις αξίες της άθλησης, του πολιτισμού, και της παιδείας, έννοιες συνδεόμενες και φυσικά να γνωρίσουν το μεγαλείο των Ολυμπιακών αγωνισμάτων».

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη

Για το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός, χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Μια μεγάλη γιορτή, μια σημαντική διοργάνωση με τη συμμετοχή 13.000 μαθητών από όλα τα σχολεία της Κρήτης διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο.

Για την Περιφέρεια Κρήτης η διοργάνωση της «1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει ως πρωταγωνιστές της ζωής τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές της Κρήτης, το αύριο αυτού του τόπου.

Μέσα από το αθλητικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, θα ενδυναμωθεί η πολιτισμική επικοινωνία, θα προωθηθεί η ευγενής άμιλλα, θα ενισχυθεί η συντροφικότητα και στο τέλος θα προκύψει η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών στους αγώνες.

Η παράδοση του τόπου μας στα Ολυμπιακά ιδεώδη, η σπουδαία παρακαταθήκη του Ολυμπιακού πνεύματος εγγυώνται την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ως Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρουμε όλους τους διοργανωτές, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της Μαθητιάδας.

Πάνω από όλα, όμως, ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές της Κρήτης, ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών και των ονείρων τους. Ένα μέλλον που τα όνειρά τους θα γίνονται πραγματικότητα μέσα από καθημερινούς, μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Αυτό είναι το νόημα της ζωής, αυτός είναι ο δρόμος για την επιτυχία»

Χαιρετισμός Δημάρχου  Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είπε:

«Στον Δήμο Ηρακλείου πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα μαθήματα που διδάσκεται ένα παιδί στην επαφή του με τις αληθινές αξίες του αθλητισμού είναι ανεκτίμητα.  Για αυτό και στηρίζουμε εμπράκτως κάθε διοργάνωση που έχει την συγκεκριμένη στόχευση. Όπως την 1ηΠεριφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης.  Μια γιορτή του μαθητικού αθλητισμού,   κατά τη διάρκεια της οποίας νέοι άνθρωποι από όλο το Νησί, θα γεμίσουν το Παγκρήτιο Στάδιο με αισιοδοξία, κέφι, ζωντάνια και χαμόγελα.

Ελπίζουμε ότι κι εκείνοι με την σειρά τους θα φύγουν από την συμμετοχή τους στην Μαθητιάδα γεμάτοι με χρήσιμες εμπειρίες και με τα  ολυμπιακά ιδανικά - του «ευ αγωνίζεσθαι», του σεβασμού στην διαφορετικότητα, της έμφασης στην προσπάθεια και όχι στην νίκη -   πολύτιμες αποσκευές για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή τους!

Θέλω να συγχαρώ όσους είχαν την ιδέα για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης και να ευχαριστήσω εκείνους που μόχθησαν και θα μοχθήσουν για την υλοποίησή της.

Εύχομαι καλή διασκέδαση στα παιδιά. Να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους, όπως λέει και το σύνθημα της διοργάνωσης, «χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Το πρόγραμμα της Μαθητιάδας

Πλατεία Ελευθερίας

17:00        Λαμπαδηδρομία από την Πλατεία Ελευθερίας στο Παγκρήτιο Στάδιο

δια μέσου των τειχών της πόλης

Παγκρήτιο Στάδιο

18 30             Τελετή υποδοχής της φλόγας

19:00            Τελετή Έναρξης

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Παγκρήτιο Στάδιο

09:00 - 14:30          Αθλήματα (Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά),

Πολιτιστικές Δράσεις, Εργαστήρια

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Παγκρήτιο Στάδιο

09:00 - 14:30          Αθλήματα (Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά),

Πολιτιστικές Δράσεις, Εργαστήρια

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Παγκρήτιο Στάδιο

09:00 - 14:30         Αθλήματα (Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά),

Πολιτιστικές Δράσεις, Εργαστήρια

Πλατεία Ελευθερίας

17.00             Τελετή Λήξης - Τελετή Παράδοσης Φλόγας - Γλέντι

Τελετή Έναρξη/ Λήξης παρουσιάζει ο Αντώνης Περαντωνάκης-Εκπαιδευτικός

Αθλήματα και Πολιτιστικές δράσεις παρουσιάζει ο Εμμανουήλ Δραμητινός-Εκπαιδευτικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια