Αθλητισμός

Σπουδαίο φιλικό για τον Γκέραρντ το Νοέμβριο

Με αστέρια του παρελθόντος στο Ηράκλειο

Ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον ΟΦΗ και αναδείχθηκαν από τον Ευγένιο Γκέραρντ, έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για ένα σπουδαίο φιλικό αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» στα μέσα Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ηλία Πουρσανίδη.

Συγκεκριμένα θα είναι ένα παιχνίδι τιμής στον μεγάλο Ολλανδό, ανάμεσα στα «Παιδιά του Γκέραρντ» δηλαδή τους παίκτες που ανέδειξε στον ΟΦΗ και στο σχετικό κάλεσμα έχει ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός (Παπαδόπουλος, Πουρσανίδης, Αλεξούδης, Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Αδάμος, Μαχλάς, Μαρινάκης, Κιάσσος, Νιόπλιας και πολλοί άλλοι). Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έρθουν και ξένοι που πέρασαν από την ομάδα του Ηρακλείου, όπως οι σπουδαίοι Μοχάμεντ Ντιάρα και Ρόναλντ Γκόμεζ.

Η άλλη ομάδα θα είναι οι «φίλοι Γκέραρντ» και θα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές, με τους οποίους συνεργάστηκε σε άλλες ομάδες και συνδέθηκε μαζί τους με δυνατή φιλία ή αμοιβαία εκτίμηση (Σαβέφσκι, Χατζηπαναγής, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Αποστολάκης, Νικοπολίδης και άλλοι).

Αυτή τη στιγμή δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία, καθώς στις 14 Νοεμβρίου αγωνίζεται στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» η Εθνική Νέων και σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA δε μπορούν να διεξαχθούν δύο αγώνες στο ίδιο γήπεδο σε λιγότερο από 48 ώρες. Πάντως, γίνεται προσπάθεια και για τη συγκεκριμένα μέρα, με τις αρμόδιες αρχές να παίρνουν την οριστική απόφαση.

Έτσι, άλλη πιθανή ημερομηνία είναι η 20η Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι συμμετέχοντες θα έρθουν με δικά τους έξοδα στο Ηράκλειο.

Μιλάμε για ένα αριθμό βετεράνων ποδοσφαιριστών που θα ξεπεράσει τους 40, ενώ ο Ηλίας Πουρσανίδης που θα έρθει στο Ηράκλειο την ερχόμενη εβδομάδα, έχει κάνει της προκαταρτικές επαφές με ΕΠΣΗ, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου και τον ΟΦΗ.

Σχόλια