Αθλητισμός

Ενισχύειτο παιδικό χωριό SOS το διεθνές τουρνουά μπάσκετ

Το Σάββατο 23/9 θα διεξαχθούν εκδηλώσεις με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων

Το 2o  International Basketball Tournament Crete/Heraklion αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλούς λόγους τόσο αγωνιστικούς όσο και εξωαγωνιστικούς το τριήμερο 22-24/9.

Η παρουσία του Ολυμπιακού, της Μακάμπι, της Ούνιξ και του Ερυθρού Αστέρα πιστοποιούν την αγωνιστική αξία του τουρνουά, το οποίο στόχο έχει την τουριστική, πολιτιστική  και πολιτισμική  ανάδειξη της πόλης του Ηρακλείου. Παράλληλα, όμως οι διοργανωτές θέλουν να δείξουν και το κοινωνικό πρόσωπο  της πόλης.

Γι' αυτό το λόγο το Σάββατο 23/9, ημέρα που δε θα υπάρχει αγώνας ανάμεσα στις ομάδες του τουρνουά, θα διεξαχθούν διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις που στόχο θα έχουν τη συγκέντρωση χρημάτων ή ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του παιδικού χωριού SOS Κρήτης.

Τη συγκεκριμένα μέρα, λοιπόν, θα διεξαχθεί τουρνουά 3 on 3 στα βοηθητικά του κλειστού στα Δύο Αοράκια, ενώ την ίδια μέρα θα μοιράζονται αυτόγραφα παικτών από τις συμμετέχουσες ομάδες, θα υπάρχει φωτογράφιση μαζί τους & δωρεάν αναμνηστικά από τις ομάδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες  εκδηλώσεις έχει ως εξής:

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

10:00 - 17:00 Αγώνες 3 ON 3 στα Βοηθητικά Κλειστά προπονήτρια του HERAKLION ARENA

                       αυτόγραφα παικτών από τις συμμετέχουσες ομάδες,

                      φωτογράφιση μαζί τους & δωρεάν αναμνηστικά από τις ομάδες.

Τι είναι τα παιδικά χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο που βασικό σκοπό έχει την υποστήριξη του παιδιού που είναι σε ανάγκη και για ιδιαίτερους και σοβαρούς λόγους δεν μπορεί να μεγαλώσει με τη φυσική του οικογένεια.

Στο Ηράκλειο(2810 222610), ήδη από το 2010 εδρεύουν προγράμματα του οργανισμού με σκοπό την υποστήριξη της οικογένειας που είναι σε κρίση και σε ανάγκη, Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, αλλά και προγράμματα μακροχρόνιας φιλοξενίας, σε ενοικιαζόμενα σπίτια στο Ηράκλειο που στην παρούσα φάση υποστηρίζουν 15 παιδιά, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει το νέο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στη Φοινικιά Ηρακλείου, που θα καλύψει 30 παιδιά.

Η υποστήριξη των Χωριών, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δωρεές, χρηματικές ή σε είδος.

Μιλώντας για την εκδήλωση και το τουρνουά αυτό. η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Κρήτης, κ. Μιράντα Τζοβενή επεσήμανε: ΄΄Θέλω να καλέσω τον κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση αυτή και να ενισχύσει και να αγκαλιάσει το έργο του παιδικού χωριού SOS. Απευθύνω έκκληση στους συνανθρώπους μας, να συνεισφέρουν με ότι και όπως μπορούν, όχι μόνο με χρήματα, αλλά και με είδος την κάλυψη των αναγκών του παιδικού χωριού, ώστε να δώσουν την απαραίτητη χαρά, φροντίδα και ανακούφιση στις οικογένειες και στα παιδιά  που υποστηρίζει΄΄.Πληροφορίες και στο soskriti@sos-villages.gr, http://www.sos-villages.gr

Το πρόγραμμα του τουρνουά  έχει ως εξής:

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

18:00 - 20:00 Ούνιξ Καζάν  vs  Μακάμπι Τελ Αβίβ

20:30 - 22:30 Ολυμπιακός  vs  Ερυθρός Αστέρας

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

18:00 :Μικρός Τελικός

20:30: Μεγάλος Τελικός

* Nα υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 10 ευρώ (Ημερήσιο εισιτήριο για 2 αγώνες).

Οι ενδιαφερόμενοι μάλιστα μπορούν να απευθύνονται και στο portal του τουρνουά για περισσότερες πληροφορίες (προμήθεια  και θέση εισιτηρίων, πρόγραμμα, λεπτομέρειες τουρνουά κ.λ.π.) που είναι το : www.crete-ibt.com.

Σχόλια