Αθλητισμός

Στον Διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου τα «Δελφίνια»

Ο 29ος Διάπλους του Μεσσηνιακού Κόλπου που αποτελεί και τον πιο μεγάλο Κολυμβητικό Μαραθώνιο στην Ελλάδα καθώς η απόστασή του είναι 30 χιλιόμετρα πραγματοποιήθηκε ο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Διοργανωτής ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και συμμετείχαν 15 κολυμβητές από Ελλάδα, Κύπρο, Ουγγαρία, Σερβία, Ισπανία, Αμερική και Χαβάη.

Ο αγώνας διεξάγεται ανελλιπώς από το 1988 και θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους Κολυμβητικούς Μαραθώνίους της Ευρώπης λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων.

Ο Σταύρος Χαραλάμπους κατέκτησε τη 2η θέση πίσω από τον Ισπανό  Ibanez Navarro David με χρόνο 8 ώρες και 52 λεπτά και ο Νίκος Πλουμίδης τερμάτισε 7ος με χρόνο 10 ώρες και 35 λεπτά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ καλή θάλασσα όμως στα μέσα της διαδρομής άρχισε να πνέει Νοτιοανατολικός Άνεμος με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν πολύ οι κολυμβητές στο δεύτερο μισό του Αγώνα.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Πλουμίδης των «Δελφινιών»:  'Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία 30 χιλιομέτρων που αξίζει να την ζήσει κάθε κολυμβητής Μεγάλων Αποστάσεων''.

Η ολοκλήρωση του Μεσσηνιακού Διάπλου είναι ένα σημαντικό επίτευγμα διότι είναι μία πραγματική αναμέτρηση με τα ανθρώπινα όρια!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια