Αθλητισμός

Με παρόν και μέλλον η συγρονισμενη του ΚΟΗ

Τη νέα φουρνιά των πρωταθλητριών ετοιμάζει ο ΚΟΗ στη συγχρονισμένη κολύμβηση και πολύ σύντομα αναμένεται να αναδείξει και άλλες αθλήτριες. Αυτό φάνηκε τουλάχιστον από τις εμφανίσεις των 20 αθλητριών που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων Β', το οποίο πραγματοποιήθηκε 6-9 Ιουλίου στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου.

Τα κορίτσια του Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου έκαναν αισθητή την παρουσία τους, καθώς ήταν από τις μικρότερες ηλικιακά, και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στο αγώνισμα του ομαδικού, ο ΚΟΗ συμμετείχε με τρεις ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, οι Μαρνέλλου Δόξα, Βαγκέ Μαρία, Παπαδάκη Λουκία, Ρουβάκη Ελένη, Χαλκιαδάκη Ιώννη, Ξημέρη Άρτεμις, Σκευάκη Μελίνα και Κώτη Κατερίνα παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα και κατέκτησαν την 11η θέση ανάμεσα σε 25 ομάδες. Η ομάδα που αποτελούνταν από τις Κώτη Ναυσικά-Ιοκάστη, Κώτη Αναστασία, Βαγκέ Μαρίνα, Κατσουνάκη Εβελίνα, Μαραγκάκη Κων/να και Βαρδιάμπαση Εύα κατέκτησε τη 14η θέση, ενώ οι Λαμπάκη Λουλουδένια, Πασσά Γεωργία, Τσαντηράκη Ζαχαρένια, Παντερή Στυλιανή, Φραγκάκη Γεωργία και Παναγιωτάκη Αναστασία αγωνίστηκαν χωρίς συναγωνισμό στην πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημες διοργανώσεις.

Στο αγώνισμα του COMBO, οι αθλήτριες του ΚΟΗ κατέλαβαν την 8η θέση (ανάμεσα σε 16 κόμπο) με τις αθλήτριες Μαρνέλλου Δόξα, Βαγκέ Μαρία, Παπαδάκη Λουκία, Ρουβάκη Ελένη, Χαλκιαδάκη Ιώννη, Ξημέρη Άρτεμις, Σκευάκη Μελίνα, Κώτη Κατερίνα, Κώτη Αναστασία, Μαραγκάκη Κων/να και αναπληρωματικές τις Βαγκέ Μαρίνα και Κατσουνάκη Εβελίνα.

Στο Ντουέτο, οι Χαλκιαδάκη Ιωάννα και Σκευάκη Μελίνα κατέλαβαν την 21η θέση, οι Ρουβάκη Ελένη και Κώτη Αναστασία την 28η, οι Βαγκέ Μαρία και Κώτη Κατερίνα την 31η και οι Ξημέρη Άρτεμις και Μαραγκάκη Κων/να αγωνίστηκαν εκτός συναγωνισμού.

Τετραπλή εκπροσώπηση είχε ο ΚΟΗ και στο Σόλο, όπου η Σκευάκη Μελίνα ήταν 20ή, η Βαγκέ Μαρίνα 24η, η Κατσουνάκη Εβελίνα 27η και η Κώτη Αναστασία αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού.

Μικρές γοργόνες

Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι λιλιπούτειες αθλήτριες του ΚΟΗ, ηλικίας 8-9 ετών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγωνιστικές τετράδες και κατάφεραν να κατακτήσουν τις εξής θέσεις ανάμεσα σε 36 4άδες: Οι Κουτράκη Άρτεμις, Κουτράκη Ελένη, Μασκίνη Λεωνιδία και Χαριστάκη Ειρήνη κατέκτησαν την 8η θέση, οι Χριστοδουλάκη Κατερίνα, Μαγκαναράκη Μυρτώ, Γαργανουράκη Αρετή και Κουγιουμουτζή Χρυσή τη 18η θέση, οι Μπαλαχούτη Ελένη, Δασκαλάκη Δέσποινα, Ελιώτη Κατερίνα και Ιερωνυμάκη Μαρία τη 19η θέση και οι Πασσά Ειρήνη, Μαυρακάκη Κέλλυ και Ελιώτη Καλλιόπη την 23η θέση.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου συγχαίρει τις μικρές αθλήτριες και τις προπονήτριές τους Μαμιαούρι Λέλα, Λιαδάκη Πέλα και Νικολάου Μαρίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από πρόσκληση της ΚΟΕ, η Λέλα Μαμιαούρι παρέμεινε στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία της την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας στην κατηγορία COMEN για τη συμμετοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν 4-6 Αυγούστου στην Πορτογαλία.

Σχόλια