Αθλητισμός

Πιο δημοφιλής της Basket League ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο «πιο δημοφιλής παίκτης» τη Basket League περιόδου 2016-17 όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε κερδίσει ξανά τον τίτλο του πιο δημοφιλή παίκτη την περίοδο 2014-15, ενώ πέρυσι τη θέση αυτή κατείχε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.  

Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ συμμετείχε μόνο το φίλαθλο κοινό, το οποίο χάρισε τον τίτλο του πιο δημοφιλή στον Σπανούλη με ποσοστό 42,64% (585 ψήφους). Στη δεύτερη θέση με 154 ψήφους (11,22%) βρέθηκε ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Γιώργος Πρίντεζης, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού με 82 ψήφους (5,98%).

 Αναφερόμενος στην ψηφοφορία, ο Βασίλης Σπανούλης επισήμανε στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ: «Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και αυτό για το οποίο παλεύουμε κάθε χρόνο είναι οι τίτλοι. Δυστυχώς, για εμάς η χρονιά φέτος δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε και σχεδιάζαμε αφού δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο. Το βραβείο αυτό θα συνδυαζόταν ιδανικά για εμένα εάν είχαμε πάρει και έναν τίτλο. Έτσι, όμως, είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Πλέον, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και του χρόνου να εμφανιστούμε πιο δυνατοί. Όσο για το βραβείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που με ψήφισε και με ανέδειξε ως τον δημοφιλέστερο αθλητή. Η αναγνώριση και η αγάπη του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική και μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Επίσης, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα. Γνωρίζω καλά πως εμείς οι αθλητές αποτελούμε πρότυπα για τα μικρά παιδιά και εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσω να δίνω χαρές και σωστά παραδείγματα σε όλο τον κόσμο. Και πάλι ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

Σπανούλης 585

Πρίντεζης 154

Τζέϊμς 82

Καλάθης 63

Παππάς 62

Σχόλια