default-image

Ζαγοράκης: Εμείς χρωστάμε πολλά στο ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Ζαγοράκης: Εμείς χρωστάμε πολλά στο ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του 2004 Θόδωρος Ζαγοράκης που έχει τα τελευταία χρόνια και την ιδιότητα του ευρωβουλευτή έχει ζήσει πολλά και κυρίως μεγάλες χαρές που μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο. Μιλώντας στην εκπομπή "Μικτή Ζώνη" της ΚΡΗΤΗ TV το βράδυ της Δευτέρας έδειξε πως είναι από τους ανθρώπους που ξέρουν να αναγνωρίζουν...

 Έδωσε βλέπετε έμφαση στο γεγονός πως αυτός και οι συμπαίκτες του που πέτυχαν τον άθλο της Πορτογαλίας και θα έρθουν στο Παγκρήτιο για το φιλικό με την Ιντερ For Ever έχουν πάρει πολλά από το ποδόσφαιρο και πρέπει να ανταποδώσουν. Παράλληλα ο Ζαγοράκης τόνισε πως ο σκοπός για τον οποίο γίνεται ο αγώνας είναι φιλανθρωπικός και πως η Κρήτη ήταν επιθυμία όλων για τη διεξαγωγή του σπουδαίου φιλικού...

"Είναι ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι και πρέπει να πω ότι η Κρήτη και το Παγκρήτιο ήταν η έδρα που επιθυμούσαμε όλοι! Μας δίνεται η ευκαιρία για ένα τέτοιο παιχνίδι στην Κρήτη και μάλιστα με μια ομάδα που έχει γράψει ιστορία και με παίκτες που άλλοι έχουν πάρει Τσάμπιονς Λιγκ και άλλοι Παγκόσμιο Κύπελλο!"

Μάλιστα ο Ζαγοράκης που δε χάνει και το χιούμορ του αναφέρθηκε και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι λέγοντας: "Κάνουμε...κρυφές προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι! Μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα γιατί δεν είμαστε όπως τότε! Θα προσπαθήσουμε όμως! Και θα το χαρούμε πολύ..."

                   Η συνέχεια του 2004

Ο Ζαγοράκης κλήθηκε να σχολιάσει και τη συνέχεια του 2004 για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τότε τόνισε πως "η Εθνική είχε παρακαταθήκη και συνέχισε με επιτυχίες αλλά και παρουσίες στις περισσότερες τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ", αλλά δεν παρέλειψε να προσθέσει πως "στο ποδόσφαιρο μας έγιναν λάθη γενικότερα σε άλλους τομείς και πως εκτός από την Εθνική που έμεινε δυνατή, προέκυψαν πολλά προβλήματα..."

Ο μεγάλος αρχηγός της Πορτογαλίας σχολίασε και την προσπάθεια να πάμε στο Μουντιάλ του 2018 λέγοντας: "Θα δώσουμε μια μάχη στη Βοσνία που θα κρίνει πολλά. Δεν πάμε σαν φαβορί αλλά μπορούμε και αν έρθει αποτέλεσμα οι ελπίδες πρόκρισης είναι μεγάλες..."

Κλείνουμε όμως με αυτό που γράψαμε στον πρόλογο. Την αναγνώριση των όσων ο Ζαγοράκης και οι άλλοι διεθνείς κέρδισαν από το ποδόσφαιρο: "Κερδίσαμε πολλά! Πρέπει να ανταποδώσουμε στο ποδόσφαιρο και τον κόσμο ό, τι μπορούμε περισσότερο..."

Του: Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News