default-image

Δεν φταίνε αυτοί, φταίνε κι οι άλλοι...

Ποδόσφαιρο
Δεν φταίνε αυτοί, φταίνε κι οι άλλοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ντροπή όλα όσα συμβαίνουν (και) φέτος στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά μην τα ρίχνουμε όλα στις ομάδες που το απαρτίζουν, γιατί η «χειραγώγηση» έρχεται -συνήθως- από πιο ψηλά.

Αυτή η ιστορία του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Παπαδόπουλου από τον Παναιγιάλειο μπορεί να δείχνει περισσότερα, από το σκέτο πέναλτι που έκανε με την Λαμία, αφού το είχε ξανακάνει με τον Απόλλωνα Αθηνών, δίνοντας «ασίστ» στις νίκες των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος.

Αν μελετήσει κανείς τη συνέντευξη του προπονητή του Παναιγιάλειου Δημήτρη Σπανού, μπορεί να καταλάβει αρκετά και να υποψιασθεί περισσότερα, για το τι συμβαίνει. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι δεν τον ξαναβάζει σε παιγνίδι!

«Όταν γίνουν δύο λάθη δεν μπορεί να γίνει και τρίτο; Ένα με τον Απόλλωνα και ένα με τη Λαμία». (Τους δυο με τα προνομιούχα εισιτήρια!)

Το άλλο έχει σχέση με τους διαιτητές. Εν προκειμένω στο εν λόγω παιγνίδι, επειδή ο παίκτης της Λαμίας δεν πέτυχε γκολ στην εκτέλεση πέναλτι, έδωσε επανάληψη, προφανώς για να το πετύχει με δεύτερη ευκαιρία!

Πάλι δεν φταίνε εξ ολοκλήρου οι διαιτητές. Παίζουν με το πιστόλι στο κρόταφο, αφού οι κάθε εξουσίες, εμφανώς στο φουλ η τωρινή (απροκάλυπτα με δοτή εξουσία και μαξιλαράκια), ορίζει με συγκεκριμένες βλέψεις. Οι κατευθύνσεις του διευθυντηρίου, είναι ξεκάθαρες. Αν ο διαιτητής πάει αλλιώς, πάει χάθηκε…

Πάντα γίνονταν κάπως έτσι το παιγνίδι, αλλά τώρα ενοχλεί η επιχείρηση εξομάλυνση και κάθαρση. Ποια εξομάλυνση; Σφαγείο έχει γίνει το πράγμα.

Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι αν ένας «πόλος» έχει την εξουσία θέλει να την εδραιώσει. Ποιος την έχει τώρα; Ηλίου φαεινότερο. Όλοι ξέρουν…

Το ζήτημα λοιπόν της κορυφής και της ανελέητης προστασίας από την αρχή του πρωταθλήματος προς τον Απόλλωνα και τη Λαμία έχει μοναδικό στόχο, να τις αναδείξει στο τραπέζι της επόμενης σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Για τον ίδιο λόγο παίζεται και το παιγνίδι με τα περίεργα αποτελέσματα, για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Βέροια στον υποβιβασμό…

Με ΠΑΕ επιρροής που σου έχουν και υποχρέωση, μπορείς να ελέγξεις τις αποφάσεις της διοργανώτριας της επόμενης μέρας. Γίνεσαι κυρίαρχος και είσαι έτοιμος να σπάσεις πλάκα με τους ανταγωνιστές σου, όταν θελήσουν να περάσουν ένα αίτημα.

Για αυτό το είχε πει σωστά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννης Πολεμαρχάκης στη Μικτή Ζώνη, ότι αν είχε βάλει την ομάδα σε έναν πόλο θα είχε άλλη τύχη, αλλά κι αυτοί (οι πόλοι) ήταν καπαρωμένοι, είπε. Πολύ κοροϊδία απέναντι στο φίλαθλο κοινό.  

Ο Μουρτζάκης πέρασε την πρώτη παγίδα με τη Λαμία  (Κισσαμικός) και τώρα ορίζεται σε ματς του Απόλλωνα, για τη δεύτερη εξέταση… Τυχαίο; Όχι, αλλά άθλιος σαν ορισμός…

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News