Αθλητισμός

Δυναμικό ξεκίνημα του Τζωρτζάκη

Οι Ελβετοί  Colin-Chris Stussi, Matthias Reutimann, Lukas Ruegg και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 1ο ΕΤΑΠ του διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas υπό την αιγίδα τηςUCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

Από ελληνικής πλευράς ο πρωταθλητής του Τάλου Χανίων, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση τερματίζοντας στην 9η θέση της Γενικής Κατάταξης, ενώ πήρε και τη δεύτερη θέση στο πρώτο (εκ των δύο ) σπριντ ευθείας.

Πιο αναλυτικά ο Ελβετός Colin-Chris Stussi κέρδισε το ΕΤΑΠ καλύπτοντας τη διαδρομή των 158,8 χλμ σε χρόνο 3:52':38''. Ο ίδιος ποδηλάτης κέρδισε και το δεύτερο σπριντ ευθείας και προηγείται και στη Γενική Κατάταξη των σπριντ ευθείας μαζί με τον αθλητή της εθνικής Πολωνίας Szymon Sajnok με πέντε πόντους (ο Πολωνός κέρδισε το πρώτο σπριντ ευθείας).

Δεύτερος στο ΕΤΑΠ κατετάγη ο Νορβηγός Asmund-Romstad Lovik  της νορβηγικής επαγγελματικής ομάδας Fixit με χρόνο 3:53':02'' και 3ος ο αθλητής της εθνικής Ελβετίας Cyrille Thiery με 3:53':49''.

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης κάλυψε τη διαδρομή σε 3:54':07'', ενώ με τη δεύτερη θέση στο πρώτο σπριντ ευθείας κατέχει την 3η θέση στη Γενική Κατάταξη των σπριντ ευθείας έχοντας τρεις πόντους.

Πρώτος στην κατηγορία των κάτω των 23 ετών είναι ο αθλητής της εθνικής Ελβετίας Lukas Ruegg που κάλυψε το ΕΤΑΠ σε χρόνο 3:54:07'' (15ος στη Γενική).

Ελβετική ήταν και η κυριαρχία στα σπριντ ανάβασης όπου ο Matthias Reutimann της Roth Akros κέρδισε και τα δύο, ενώ τη δεύτερη θέση (και στα δύο) πήρε ο συμπατριώτης του επίσης της Roth Akros, Roland Thalmann.

Τα υπόλοιπα καλύτερα ελληνικά πλασαρίσματα μεταξύ 161 αθλητών σημείωσαν ο Γιάννης Κυριακίδης της εθνικής Ελλάδος (43ος), ο Κυριάκος Παπασταματάκης του Ροδήλιου - Ιβίσκου (44ος), ο Γιώργος Μπούγλας της SP Tableware (45ος), ο Δημήτρης Αντωνιάδης της SP Tableware (46ος), ο Χαράλαμπος Καστραντάς της εθνικής Ελλάδος (51ος) και Γιάννης Ηλιάδης της Εθνικής Ελλάδος (53ος).

Ο διεθνής ποδηλατικός Γύρου Ρόδου θα συνεχιστεί αύριο (11/3) με το 2οΕΤΑΠ  167 χλμ με τη διαδρομή να έχει ως εξής: Πλατεία Δημαρχείου - Κρητικά - Ιαλυσός - Κρεμαστή - Παραδείσι - Πεταλούδες - Αρχίπολη - Καπή - Προφήτης Ηλίας - Ελεούσα - Λίνδος - Λάρδος - Λάερμα - Μασάρη - Αγιος Ισίδωρος - Κριτιμία - Μανδρικό - Καλαβάρδα - Σορωνή - Παραδείσι (τερματισμός).

Τα σπριντ ευθείας του αυριανού  2ου ΕΤΑΠ είναι: 16ο χλμ Παραδείσι, 142ο χλμ Μανδρικό.

Τα σπριντ ανάβασης είναι: 51ο χλμ Προφήτης Ηλίας, 110,4ο  χλμ Άγιος Ισίδωρος.

Πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια